in

Sclavie la o fermă din Orvieto: români exploatați, ținuți fără încălzire, printre excrementele șobolanilor și într-o stare generală de degradare

Poliția din localitatea Orvieto, provincia Terni, a descoperit și a pus capăt unei situații de exploatare și degradare care a avut ca victime doi muncitori de origine română. Aceștia trăiau în condiții mizere, într-o clădire plină șobolani, erau plătiți puțin, la negru și erau exploatați toată ziua.

Potrivit Polizia di Stato, de ceva vreme, un antreprenor local a angajat la ferma sa doi cetățeni români făcându-i să lucreze fără niciun fel de contract, fără protecție, plătiți foarte puțin, fără odihnă sau vacanță; zilele de lucru începeau în zori și continuau neîntrerupt pe tot parcursul zilei, până la apus, iar asta s-a întâmplat șapte zile pe săptămână. Mai mult de atât, după terminarea muncii, cei doi muncitori erau aduși și găzduiți într-o veche fermă dărăpănată, situată pe teritoriul localității Parrano, deținută de antreprenor.

Potrivit celor rezultate din anchetele Poliției de Stat, coordonate de procurorul adjunct la Curtea din Terni, Marco Stramaglia, cei doi au fost angajați și pentru a îngriji animalele italianului sau pentru a lucra pentru alți fermieri din zonă. Uneori erau plătiți cu bani, alteori doar cu mâncare.

Descoperirea acestei triste situații de sărăcie și degradare a avut loc în urma unei anchete efectuate de polițiștii din Orvieto care, după ce a primit informația, a efectuat acțiuni de urmărire și de observare și apoi a luat măsuri pentru a pune capăt acestei activități.

Când militarii au intrat în cabană, au fost impresionați de condițiile sanitare slabe în care trăiau cei doi muncitori: medii nesănătoase, fără încălzire, printre excrementele șobolanilor și într-o stare generală de degradare.

Mai mult, polițiștii au mai constatat că antreprenorul, pentru a alimenta cabana cu apă și electricitate, a făcut o conexiune ilegală la rețeaua electrică și la conducta de apă pentru o pagubă de peste 10.000 de euro. La finalul anchetelor, antreprenorul a fost denunțat pentru infracțiunea de intermediere și exploatare ilicită a muncii, precum și pentru conexiunea abuzivă la rețeaua de electricitate și apă a cabanei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
criminal onesti2

Cum a rămas fără casă criminalul de la Onești. Executorul care l-a evacuat este condamnat pentru corupţie

Acțiune de intimidare a fostului premier italian Matteo Renzi: a primit un plic cu două gloanțe