in

Italia, româncă acuzată de escrocherii de milioane, pretindea că este nora ex-ministrului Giulio Tremonti

O româncă din Italia este judecată de o instanță din Frosinione, după ce a păcălit mai mulți oameni cărora le promitea câștiguri uriașe cu investiții minime. Ca să fie mai convingătoare, Ioana Netea se dădea drept nora fostului ministru al Economiei și Finanțelor Giulio Tremonti, în prezent broker de succes în Italia.

Românca a dat dovadă de multă ingeniozitate pentru a-și păcăli victimele, notează publicația italiana Ciociaria Oggi, care scrie că faptele de care este acuzată româncă au fost comise în Ceprano și Frosinone începând cu 2019.

În primele cazuri, pentru a demonstra că este serioasă și că afacerile pe care le propune au un mare potențial, le cerea 500 de euro, iar în scurt timp le dădea înapoi 1.000, ca să le arate potențialul investiției. Într-un alt caz, ea a returnat 10.000 de euro unui bărbat care îi dăduse 6.500 pentru a-i investi.

Acum, româncă este apărată de un cunoscut avocat italian, Angelo Testa, însă îi sunt aduse o mulțime de acuzații, începând cu o înșelătorie de 25.000 de euro pentru o femeie și părinții ei, notează publicația italiană, citată de ziare.com. Pentru asta a aplicat o „rețetă” prin care a convins victimele de potențialul afacerii. A doua zi după ce s-au întâlnit și le-a prezentat detaliile presupusei investiții, Ioana Netea le-a dat 1.000 de euro contra unui împrumut de 500. Apoi, ea a solicitat 14.000 de euro, bani pe care aceștia nu i-au mai văzut. În schimb, româncă le-a dat un card de credit cu pin relativ și le-ar fi înmânat o scrisoare în limba engleza, despre care le-a spus victimelor că e o garanție din partea „socrului”, Giulio Tremonti.

Însă pe măsură ce creștea pretențiile, ea nu le mai restituia banii. Potrivit procurorilor italieni, Ioana Netea a ajuns să le pretindă oamenilor sume mai mari, intre 14.000 și 70.000 de euro, iar în unele cazuri a solicitat 20.000 de euro și a promis că acțiunile pe care le va înapoia vor valora un milion de euro.

Și pentru a fi și mai convingătoare, românca ar fi etalat un nivel ridicat de viață pentru a câștiga încrederea unei alte familii. Ioana Netea i-a invitat pe proprietatea sa, o casă luxoasă situată pe plaja din Sperlonga. În prealabil, ea și-a pregătit foarte bine terenul, oferindu-le 10.000 de euro în contrapartida unei investiții de 6.500 de euro. La întâlnirea menționată, Ioana Netea le-a convins pe noile victime să-i dea 70.000 de euro, bani pe care a promis că îi va înmulți printr-o investiție care le va dubla cel puțin suma. Dacă în primele cazuri ea s-a dat drept nora lui Tremonti, în acest caz ea s-a prezentat că fiind nepoata fostului ministru, „rețetă” pe care a mai utilizat-o și într-o altă escrocherie, când a obținut 20.000 de euro.

Odată cu timpul, plângerile victimelor s-au adunat, iar pe masa procurorilor au apărut și alte informații despre alte înșelătorii. Într-un caz, ea a pretins și a obținut 70.000 de euro de la un cuplu de albanezi din Italia, cărora li s-a prezentat ca un broker de mare succes. De asemenea, trei femei și un bărbat din Frosinone au fost păcăliți cu 135.000 de euro. Un caz de-a dreptul ridicol a fost cel în care le-a promis unor italieni că vor câștiga un milion de euro după o investiție de 20.000.

Evident, niciuna dintre promisiunile sale nu a fost respectată. Escrocheriile s-au întors însă împotriva sa. Acum, femeia este judecata și riscă să primească până în 10 ani de închisoare, iar paguba totală ar depăși un milion de euro.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bologna, două românce au deschis un bordel mascat în centru de masaj. Lucrau și în lockdown

Danemarca suspendă administrarea AstraZeneca: „Cazuri grave de cheaguri de sânge”