in

Parohii românești din Italia, în ajutorul nevoiașilor: hrană caldă pentru sute de persoane la Catania, de la Roma vin bani pentru construcția unei case la Vaslui

Patru parohii românești din Italia construiesc o casă pentru o familie cu trei copii din Vaslui. Enoriașii au cumpărat deja materialele de construcție, în valoare de 1.900 de euro, transmite www.basilica.ro.

Beneficiarii acțiunii de sprijin sunt Cătălin și Adelina Sintoader, doi părinți tineri din localitatea Văleni, județul Vaslui. Deși se confruntă cu multe greutăți materiale, cei doi nu au refuzat cele trei daruri primite de la Dumnezeu: copiii lor. Din ajutorul primit de la mai multe mănăstiri, ei au reușit să-și cumpere o căsuță, care însă este foarte degradată și riscă să se prăbușească fără lucrări de consolidare. Ca să poată locui în siguranță, mai au nevoie să adauge o cameră cu hol. Parohiile Roma II, III și IX și Parohia Ostia II au cercetat cazul și au decis să ajute familia, cumpărând materialele de construcție.

De asemenea, Parohia românească „Sfânta Muceniță Agata” din Catania a venit în sprijinul oamenilor fără posibilităţi materiale care trăiesc în cele două zone din jurul oraşului, numite Campo nomadi. Prin bunăvoinţa preotului paroh Mihai Gabriel Ichim şi a credincioşilor, 100 de persoane au primit hrană caldă.

„Părintele a oferit câte o iconiță la fiecare și toți au simțit că este o mare zi, o mare sărbătoare, așa cum se întâmplă de fiecare dată, când părintele Mihai vine la ei cu daruri”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

MAE organizează concurs pentru ocuparea a 120 posturi diplomatice și consulare. Proba testului grilă se va desfășura online

astrazeneca5

AstraZeneca ascunde 29 de milioane de doze de vaccin în Italia. Ce se va întâmpla cu serul