in

AstraZeneca ascunde 29 de milioane de doze de vaccin în Italia. Ce se va întâmpla cu serul

Aproximativ 29 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca contra Covid-19 au fost descoperite în weekend la o unitate de producție din Italia, a declarat miercuri un oficial francez, citat de Reuters. Stocul este unul enorm, dacă ținem cont că AstraZeneca a predat UE doar 16,6 milioane de doze de vaccin. Dacă se va confirma că aceste doze erau menite exportului, ar trebui pusă problema blocării transportului, a spus oficialul din cadrul președinției Franței.

Comisia Europeană i-a cerut premierului italian, Mario Draghi, să verifice câteva loturi de vaccin într-o fabrică din Anagni, o localitate de lângă Roma.

Draghi l-a informat pe ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, care a trimis un control la sfârşitul săptămânii trecute.

În fabrică sunt 29 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca, pregătite pentru a fi trimise în Regatul Unit şi descoperite de autorităţile italiene, în urma anchetei declanşate de Comisia Europeană.

Informaţia a apărut în „La Stampa”, care afirmă că „manevrele Astrazeneca au fost descoperite în urma vizitei lui Thierry Breton, comisar european pentru piaţa internă”.

Fabrica poate produce 5-6 milioane de doze de vaccin pe lună şi a început producţia în septembrie, anul trecut. Potrivit surselor UE, parte din aceste doze „este foarte probabil să fi fost trimise în Regatul Unit”, dar procesul a fost întrerupt pe 1 februarie, când a intrat în vigoare regulamentul UE privind controlul exporturilor.

Cele 29 de milioane de doze de ser reprezintă o cantitate de vaccinuri pentru care Bruxelles şi Londra sunt într-o luptă continuă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Parohii românești din Italia, în ajutorul nevoiașilor: hrană caldă pentru sute de persoane la Catania, de la Roma vin bani pentru construcția unei case la Vaslui

Nebunia TikTok, româncă de 28 de ani CADE DE LA BALCON la Padova în timp ce filmează un videoclip