in

Vasile Bob, „catalizatorul” Mişcării Populare în Italia: ”Avem grupuri formate în toate zonele importante”

Partidul Mişcarea Populară (PMP), formaţiune condusă de deputatul Eugen Tomac, a început o campanie de organizare în diaspora. Principalele comunităţi ţintă sunt cele din Italia şi Spania, cele mai mari. Am stat de vorbă cu Vasile Bob, fost membru marcant în PDL Italia, în prezent coordonatorul activităţii PMP în Italia.

Vasile Bob are 59 de ani, are o societate de servicii în Italia şi este rezident la Mestre.

Exclusiv GR / Micșorarea taxelor consulare, școli particulare și facilități fiscale pentru românii care vor să se întoarcă din străinătate. Iată programul Partidului Mișcarea Populară pentru Diaspora

Vasile Bob, cum decurge procesul de înfiinţare a filialelor PMP în Italia?

«Noi nu înfiinţăm „filiale”, ci organizăm grupuri de simpatizanţi în toate zonele cu români!»

Cum aţi ajuns coordonatorul partidului în Italia?

«Nu, eu sunt…”catalizatorul”, aceasta e denumirea. Am fost ales şi datorită unei relative experienţe pe care o am. În Italia eu sunt persoana care se ocupă de gruparea românilor în jurul ideilor Mişcării Populare. Pentru noi este important, pentru că Italia are cel mai mare număr de secţii de vot şi cel mai mare număr de români di diaspora.»

Înainte de alegeri aţi fost în PDL Italia, în „aripa” Brînză? Sau nu mai are importanţă ce-a fost?

«Înainte de alegeri eram în PDL Diaspora care îl avea ca unic preşedinte pe William Brînză!»

Mai exista PDL Italia?

«Întrebaţi-i pe Viorel Badea şi pe Robert Răducescu. Eu nu vorbesc despre PDL Diaspora.»

Militanții PDL din Diaspora, demisie în bloc: „Ne tratați cu dispreț, trecem la Mișcarea Populară”

De ce ar trebui românii din Italia să „simpatizeze” cu PMP?

«PMP este o formaţiune politică cu idei clare, noi, în care cel mult 20% sunt din rândul vechilor oameni politici. Ceilalţi sunt nou veniţi, cu idei clare, proaspete, nemânjiţi în problemele cunoscute ale politicii româneşti. Despre membrii partidului din Italia, pot să spun că oamenii din jurul meu sunt din cei cărora nu li se poate reproşa nimic din punct de vedere al integrităţii morale. Avem grupuri formate în toate zonele importante.»

Regretaţi că aţi ţinut cu PDL?

«Nu îmi pot reproşa nimic din activitatea mea! În PDL au fost şi mai sunt încă oameni capabili, unii dintre ei au trecut la PMP, alţii sunt încă în PDL. Eu am fost unul din cei care au venit la PDL pentru Preşedintele Traian Băsescu! În Italia şi în diaspora, persoana Preşedintelui Traian Băsescu are cel puţin 50% susţinere.»

TOMAC: politicienii care sunt împotriva votului prin corespondenţă sunt „fricoşi”

Dar Băsescu nu mai candidează.

«Coposu nu a candidat, dar a rămas cea mai mare personalitate politică din PNŢ! Deci, consider că Traian Băsescu va rămâne liderul de opinie politică în opoziţie, pe dreapta eşichierului politic românesc.»

Cât speraţi să obţineţi la europarlamentare?

«La europarlamentare, pe care le considerăm un test, pentru că am intrat ultimii în cursă, cred că vom depăşi aşteptările, inclusiv ale celor care doar ne simpatizează!»

S.C.

Înscrieri în PMP Italia: [email protected]

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Zidar român de 56 de ani, găsit mort sub o schelă: Nu e accident de muncă

Stolojan: ”E o brambureală totală, nimeni nu poate spune cu certitudine care este numărul românilor plecaţi la muncă în străinătate”