in

Român electrocutat mortal în timp ce încerca să fure cabluri din cupru

A murit în noaptea dintre 3 şi 4 februarie în timp ce încerca să fure cabluri din cupru. Victima este Marius Grosu, român de 24 de ani, rezident la Chiaramonte Gulfi (provincia Ragusa, Sicilia).

Neţinând cont de umiditatea cauzată de ploile abundente din acele zile, s-a dus împreună cu patru conaţionali de-ai săi să fure cabluri de înaltă tensiune de pe câmpurile dintre Quaglio şi Roccazzo. Grupul s-a folosit de o scară din lemn şi de un dispozitiv care este dotat cu o coardă şi este utilizat pentru a pune în scurt circuit cablurile astfel încât să se oprească energia electrică.

Furturile de cupru blochează Italia. Alarma Șefului Poliției: „Daune de 30 de milioane”

Grosu a fost victima unei descărcări care l-a electrocutat în ciuda precauţiilor: un stâlp din lemn şi un dispozitiv cu o coardă care de obicei, dacă nu este udă sau umedă, nu conduce electricitatea.

Unul dintre conaţionalii săi a încercat să-l reanimeze câteva minute până când restul complicilor au găsit un alt român, străin furtului, care s-a dus la faţa locului cu o maşină pentru a-i lua şi a-i duce la Urgenţă.

Kamikáze la furat cupru, mort lângă Torino

Cei 5 hoţi s-au dus pe câmpul unde trebuiau să comită furtul cu o maşină condusă de unul dintre ei, care a plecat pentru a nu fi văzut şi care s-ar fi întors odată dată lovitura.

Deoarece complicele, anunţat privind accidentul, nu intenţiona să se întoarcă să ia rănitul, românii au decis să găsească cealaltă persoană pentru a-l putea duce pe Marius la spital.

Electrocutat mortal la furat cupru, abandonat de complici la o benzinărie

Rănitul a ajuns la Regina Margherita din Ragusa unde medicii au încercat să-l reanimeze, însă fără a reuşi din cauza timpului care trecuse de la momentul electrocutării, cel puţin 20 de minute. Cei patru complici ai mortului au fost denunţaţi în stare de libertate pentru furt agravat în complicitate.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

O nouă linie aeriană va lega Veneto de România, anunţul făcut la Forumul economic de la Verona

Claudiu Vasile, erou din întâmplare