in

Italia, de luni alte patru regiuni intră în zona albă: Abruzzo, Liguria, Umbria și Veneto

De luni, 7 iunie, regiunile italiene din zona albă vor deveni șapte.

La Friuli-Venezia Giulia, Molise și Sardinia se adaugă Abruzzo, Liguria, Umbria și Veneto. Statutul oficial al acestei noi schimbări de culori va fi confirmat mai întâi de monitorizarea săptămânală a camerei de control ISS-Ministerul Sănătății și apoi de ordonanțele ministrului Roberto Speranza.

Restul Italiei rămâne în zona galbenă, dar până la sfârșitul lunii toată Italia ar trebui să se afle în zona albă.

Pandemia a redus speranţa de viaţă în Italia. Regiunile din nordul ţării, cele mai afectate

De săptămâna trecută, Friuli-Venezia Giulia, Molise și Sardinia au intrat în zona albă: cele trei regiuni au o incidență săptămânală a cazurilor de mai puțin de 50 de infecții la 100 de mii de locuitori timp de trei săptămâni și vor confirma cifra pozitivă și în monitorizarea de astăzi.

Mai mult, Molise a fost etichetată de UE ca zonă verde, din cauza numărului foarte mic de infecții.

Din 7 iunie, Abruzzo, Liguria, Umbria și Veneto vor intra în zona albă, ajungând pentru a treia săptămână consecutivă la o incidență mai mică de 50 de cazuri la 100 de mii de locuitori.

Din 14 iunie ar trebui să fie rândul Regiunilor care astăzi sunt sub incidența limită pentru zona albă pentru a doua săptămână consecutivă.

Italia a ridicat restricția de vaccinare pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani

Săptămâna trecută, Emilia-Romagna (45), Lazio (46), Lombardia (46), Piemont (49), Puglia (50), Trento (45) căzuseră sub 50. Următorul pas este cel din 21 iunie, când aproape toată Italia va deveni albă. Conform datelor care nu au fost încă actualizate cu privire la incidența săptămânală, în această săptămână ar putea fi pentru prima dată sub pragul a 50 de cazuri săptămânale diferite regiuni: Basilicata (44), Calabria (48), Campania (49), Marche (42), Toscana (42), Sicilia (50) și Bolzano (49). Prin urmare, pentru aceste regiuni, zona albă ar trebui să înceapă pe 21 iunie. Ultima care va trece în zona albă va fi Valle d’Aosta care, dacă ar fi confirmată tendința, ar intra din 28 iunie.

Intrarea în zona albă înseamnă o revenire aproape la normalitate pentru mulți cetățeni.

Singurele reguli care trebuie respectate sunt cele referitoare la măști și spațiu, cu aplicarea protocoalelor prevăzute pentru activitățile individuale. În zona albă, carantina nocturnă este, de asemenea, abolită (în zona galbenă va fi eliminată abia pe 21 iunie) și se anticipează redeschiderea multor activități.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 4.7]

Oferte de cazare gratis în Sicilia și Roma, în peste 350 de hoteluri. Iată cum puteți profita

Salerno, român condamnat la ÎNCHISOARE PE VIAȚĂ, l-a omorât cu o bâtă pe un tănăr italian și i-a violat prietena