in

Alocație temporară pentru copiii minori: iată cerințele pentru părinții străini

O creștere a sumelor alocațiilor familiale deja acordate angajaților și celor asimilați acestora și o alocație temporară altor familii cu copii minori.

Comunicatul Guvernului

După cum se menționează în comunicatul de presă al Guvernului, „textul, printre altele, introduce, începând cu 1 iulie 2021 și până la 31 decembrie 2021, o indemnizație temporară (“assegno ponte” – un fel de indemnizație de tranziție) destinată familiilor cu copii minori care nu au dreptul la indemnizațiile actuale pentru nucleul familial.

Sunt român în Italia, trebuie să îmi reînnoiesc cartea de identitate, care devine electronică. Ce se schimbă? Dacă pierd PIN-ul, cum îl pot recupera?

Alocația „ponte” este doar pentru familiile care nu îndeplinesc cerințele de acces la alocațiile familiale deja în vigoare; acestea din urmă, pe de altă parte, vor fi plătite în continuare familiilor angajaților și ale celor asimilați.

Cerințele

Pentru a accesa alocația „ponte”, nucleul familial al solicitantului trebuie să aibă un ISEE mai mic de 50.000 de euro pe an. În plus, solicitantul trebuie să respecte una dintre următoarele cerințe:

  • să fie cetățean italian sau stat membru al Uniunii Europene sau membru al familiei cu drept de ședere;
  • să fie cetățean al unui stat care nu aparține Uniunii Europene, care deține un permis de ședere al UE pentru rezidenți pe termen lung sau un permis de ședere în scopuri de muncă sau de cercetare timp de cel puțin șase luni;
  • să fie supus plății impozitului pe venit în Italia;
  • să fie domiciliat sau rezident în Italia și să aibă copii aflați în întreținere până la vârsta de optsprezece ani;
  • să fie rezident în Italia cel puțin 2 ani, chiar dacă nu în mod continuu, sau să dețină un contract de muncă pe durată nedeterminată sau pe durată determinată cu o durată de cel puțin șase luni

Alocația este plătită pentru fiecare copil minor, în funcție de numărul de copii și de situația economică a familiei certificată de ISEE; în special, sumele scad pe măsură ce crește nivelul ISEE.

Dacă există mai mult de doi copii în gospodărie, suma unitară pentru fiecare copil minor este mărită cu 30%, iar pentru fiecare copil minor cu dizabilități, în plus, sumele sunt majorate cu 50 de euro.

Beneficiul mediu referitor la măsură pentru perioada cuprinsă între 1 iulie 2021 și 31 decembrie 2021 este egal cu 1.056 euro pe gospodărie și 674 euro pe copil.

Beneficiul este plătibil din luna depunerii cererii. Pentru cererile depuse până la 30 septembrie 2021, restanțele sunt plătite începând cu luna iulie 2021. Venitul „ponte” este compatibil cu venitul de cetățenie („reddito di cittadinanza”) și cu orice alte măsuri în bani în favoarea copiilor plătite de regiuni și municipalități.

Începând cu 1 iulie 2021 și până la 31 decembrie 2021, sumele lunare ale alocației pentru unitatea familială deja în vigoare sunt majorate cu 37,5 euro pentru fiecare copil în favoarea familiilor cu până la doi copii și cu 55 de euro pentru fiecare copil din favoarea familiilor a cel puțin trei copii”.

sursa: Integrazione Migranti – Ministero del lavoro e delle politiche sociali

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 3.3]

După 11 ani în Italia, au deschis un restaurant de succes la Brașov: ”Am văzut ce înseamnă cu adevărat munca”

Cazul Mariei, copilul găsit mort într-o piscină din Benevento: judecătorul a decis că NU ESTE CRIMĂ, principalul acuzat a fost achitat