in

Rizea a inventat mărţişorul politic

Cristian Rizea, deputat PSD de Brăila, ȋn acelaşi timp şi preşedinte al PSD Diaspora, poate breveta cu succes o invenţie prezentată sâmbătă şi duminică ȋn Italia: mărţişorul politic. Deputatul PSD a fost prezent la cele două spectacole de mărţişor organizate de Asociaţia Românilor din Italia la Perugia, pe 5, şi la Roma, pe 6 martie, ȋn care a avut intervenţii politice pentru un public sosit să asculte muzică. Se pare că muzica PSD n-a plăcut spectatorilor, Cristian Rizea ȋncasând şi câteva huiduieli la scenă deschisă.

„Am ţinut mult să le ofer româncelor din Italia câte un mărţişor, ȋntrucât aici (ȋn Italia – n.r.) această tradiţie nu exista – acest frumos obicei, care simbolizează venirea primăverii. Am adus mărţişoare personalizate cu USL şi pentru a le face cunoscut românilor din Italia că pe scena politică din ţară a luat fiinţă o nouă formaţiune politică”, a declarat deputatul Cristian Rizea. Mărţişoarele personalizate au siglele PSD şi a alianţei PNL – PC, deasupra cărora scrie „Uniunea Social Liberală”, numele noului subiect politic care ar trebui să alunge PDL şi pe Băsescu de la putere.

Aceste mărţişoare au fost distribuite personal de Cristian Rizea la Perugia şi la Roma, alături de cărţi ȋn limba română cu ştampila PSD Diaspora. Organizaţiile de tineret ale PSD din România au adunat circa 10.000 de cărţi pe care le-au trimis ȋn Italia, iniţiativă care face parte din strategia PSD de recâştigare a electoratului din diaspora, până acum ȋn majoritate simpatizant al PDL şi al lui Băsescu.

Deşi nu există vreo campanie electorală iminentă – opoziţia din România nu ȋndrăzneşte nici măcar să ceară alegeri anticipate – se ȋncearcă exploatarea oricărei oportunităţi. O astfel de oportunitate de campanie electorală, a considerat deputatul PSD de Brăila, au fost cele două spectacole organizate de Asociaţia Românilor din Italia (ARI).

Singurul moment care nu a avut legătură cu arta a fost intervenţia lui Cristian Rizea, care a ȋnceput direct cu un discurs radical, atacându-i pe Băsescu şi Boc. In acel moment s-au auzit huiduieli din sală, nefiind clar dacă oamenii au huiduit cele două nume, sau l-au huiduit pe Rizea, care i-a amintit. A fost un mic speech bun de un miting politic al PSD, dar nu de un spectacol. Clasicele apeluri de tipul „votaţi-ne pe noi, că vom scoate ţara din impas” nu prea i-au ȋncântat pe cei din sală.

Deputatul a anunţat iniţiativa PSD de donare de cărţi pentru românii din Italia şi şi-a ȋncheiat momentul cu acordarea unor „diplome de excelenţă” acordate preşedintelui ARI, Eugen Terteleac, Gazetei Româneşti şi Ambasadorului României, Răzvan Rusu. Preşedintele ARI a fost cel care a primit cele trei diplome, din partea Gazetei şi ambasadei neprezentându-se nimeni pe scenă. Eugen Terteleac a ţinut să precizeze că Asociaţia nu susţine ȋn mod special vreun partid, ci susţine orice partid care are acţiuni ȋn sprijinul românilor din Italia. „Nu am avut intenţia să politizez spectacolele, să fac propagandă PSD, şi domnul deputat era trecut ȋn program cu un mesaj pe tema zilei de 8 martie.”, ne-a declarat Eugen Terteleac, care subliniază că ARI este şi va rămâne o asociaţie independentă, neafiliată politic.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Brȋnză: “Nu politizez 8 Martie”

ROMA/ Mii de români la spectacolul Mărţişorului