in

Trentino, român de 61 de ani mort la muncă, a căzut de la 10 metri înălțime

Un român de 61 de ani a căzut de pe acoperiș și a murit, pe un șantier din provincia Trentino.

Și-a pierdut echilibrul și a căzut de la aproximativ zece metri înălțime.

Mort la muncă

Accidentul s-a produs vineri dimineață într-un șantier de construcții din Bertoldi di Lavarone, între Folgaria și Luserna.

Pentru Ladislau Balogh, 61 de ani, cetățean român și de multă vreme rezident în Veneto – din păcate nu a mai fost nimic de făcut: el a murit instantaneu.

mort munca Trentino

Muncitorul era rezident la Conegliano, dar unii colegi aflați pe șantier spun că locuia în Brugine, un orășel din provincia Padova. A fost angajat al cooperativei «Talpos coperture in legno» (Acoperișuri din lemn Talpos), aceeași companie în care lucrează și soțul unicei sale fiice.

În fiecare zi făcea naveta, aproape două ore cu mașina.

Șantierul este situat în Lavarone, la intrarea în cătunul Bertoldi, în localitatea Stengheli: un complex îngrădit cu două vile în construcție, cufundat într-o oază de liniște.

Lucrările la acoperiș fuseseră subcontractate către firma Talpos, care ar fi început în urmă cu aproximativ 20 de zile.

Accident de muncă la Milano, român mort după ce a căzut de la o înalțime de 10 metri. Acasă îl aşteptau trei copii

Dinamica accidentului

Vineri dimineață, bărbatul de 61 de ani a ajuns la șantier în compania unui singur muncitor, tot român. La locul de muncă erau și specialiști în gips carton de la o altă companie.

Bărbatul lucra la una dintre cele două case, înconjurată în întregime de schele. Era pe acoperiș, lângă o grindă de lemn, când s-a produs accidentul. Dinamica nu este încă clară.

Bărbatul s-a dezechilibrat și a căzut, alunecând între perete și schelă, apoi s-a lovit violent cu capul de pământ. Totul s-a întâmplat în jurul orei 10.45. Maistrul a fost cel care a dat alarma. Accidentatul a rămas nemișcat cu fața în sus.

mort munca trentino

Condoleanțele primarului

Elicopterul medical a decolat din Trento, din păcate inutil. Când au sosit lucrătorii sanitari, nu a existat nicio speranță pentru tâmplar. Căderea a fost fatală.

Elicopterul s-a întors la bază fără pacient la bord.

Primarul din Lavarone, Isacco Corradi, a ajuns și el la fața locului pentru a-și exprima apropierea față de lucrătorii companiei. „Aceasta este o veste pe care cineva nu ar vrea niciodată să o comenteze. Problema morților albe trebuie să revină în centrul politicii: nu ar trebui să mori niciodată la locul de muncă ”, a spus primarul, citat de Corriere del Veneto.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]

VIDEO – Manifestaţie la Roma împotriva certificatului sanitar obligatoriu, ciocniri cu poliția

greva italia

Grevă generală în Italia! Transporturi blocate, şcoli şi instituţii, afectate