in

Confindustria Italia: „Șoferii de camion români cred cu seriozitate că vaccinul îi omoară”

Un reprezentant al Confindustria a vorbit despre teama șoferilor români de a se vaccina, aceștia mai degrabă renunță la muncă decât să se vaccineze. „Ei cred cu seriozitate că vaccinul îi omoară”

În Italia se acutizează lipsa de șoferi de camioane. Una din cauze ar fi obligativitatea permisului verde (Green Pass), care intră în vigoare în 15 octombrie.

Probleme la firmele mari

În plus, mulți șoferi din Italia pleacă în Germania, unde permisul verde nu este obligatoriu, iar salariile sunt ai mari.

În sectorul transporturilor, obligația permisului verde de la 15 octombrie nu va crea prea multe probleme companiilor mici, ci celor mari.

Supermarketuri goale în Anglia, guvernul cere ajutor armatei. Lipsesc 100.000 de șoferi

„La firmele mici – cu câteva zeci de șoferi de camioane – procentul de nevaccinați merge de la 5 la 20%”, spune Andrea Gottardi, președintele Secției Transport și Logistică a Confindustria, citat de ladige.it.

„Dar în firmele mari care au sute de șoferi, procentul de nevaccinați poate ajunge la 60% dintre șoferi fără permis verde”.

Crina Micnescu, șoferiță de TIR în Italia: ”Trăiesc după principiul că o singură dată se moare. Noi nu avem ce face. Trebuie să circulăm”

Șoferii români nu vor vaccin

Cu cât compania este mai mare, cu atât procentul este mai mare. Iar motivele, explică Gottardi, sunt două:

«În primul rând, există în principal șoferi de camioane din Europa de Est vaccinați cu Sputnikul rus, pe care Italia nu îl recunoaște și care nu acordă dreptul la un certificat verde.

În al doilea rând, majoritatea camionagiilor români cred cu seriozitate că vaccinul îi face să moară, deci nu se vaccinează.

Am încercat să vorbesc cu ei, am încercat să-i conving, dar dincolo de o anumită limită nu pot merge, pentru că sunt oameni buni, muncitori și dacă le forțăm mâna, ei demisionează”.

Faptul este că, se plânge Gottardi, că „doar în Italia există restricții atât de puternice. În Franța este diferit. În Germania este diferit ».

Germania caută cu disperare să angajeze zeci de mii de șoferi de TIR. Salariile începând de la 2.500 €, considerate neatractive

Zero probleme și cu 400 de euro mai mult

Germania profită de situație.

„Șoferii noștri de camioane ajung acolo și nemții le spun: dar de ce să rămâi în Italia? Vino aici!, Lucrează pentru noi!, Îți dăm cu 400 de euro mai mult pe lună și nici măcar nu vei avea probleme cu permisul verde ».

Germania „a fost mai inteligentă decât noi, nu a pus restricții pentru Green Pass; a spus doar că dacă te îmbolnăvești de Covid și nu ești vaccinat, nu ai niciun drept la indemnizație de boală: trebuie să iei concediu sau să pleci. ” Șoferii de camioane din Italia, în mijlocul pandemiei, nu s-au oprit nici măcar o zi, spune Gottardi.

«Și să recunoaștem: atunci când duc mărfurile la supermarket nu intră în contact cu nimeni. Când livrează factura, există un ecran de scticlă care îi separă de cei care o primesc».

Obligația Green Pass «este o chestiune delicată», recunoaște Gottardi, „Problema este că problema permisului verde vine într-o situație care este deja dificilă pentru acest sector, din cauza lipsei de șoferi. În Italia sunt 15 mii locuri libere”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 104 In medie: 4.4]
preot italia mort covid

Preotul român Ion Ciuraru a murit la doar 54 de ani, în Italia, lupta de săptămâni întregi cu Covid-19

a escrocat o batrana din Italia

Verona, bătrână de 79 de ani jefuită și violată de un moldovean de 20 de ani