in

Steaguri românești la „No Green Pass” la Milano, român de 20 ani arestat

Un român care a participat la manifestația neautorizată No Green Pass de sâmbătă de la Milano a fost arestat. La manifestație au fost fluturate steaguri românești, conform fotografiilor publicate de presa italiană. În imaginile filmate la proteste se văd clar români cu steaguri care se luptă cu forțele de ordine.

Marșul neautorizat No Green Pass de sâmbătă de la Milano a atras aproximativ 15 mii de oameni, cel mai mare număr de la începutul protestelor.

romai no green pass milano

Român arestat la Milano

Bilanțul zilei lungi este al unei fete (din cel mai agresiv grup) lovită de o lovitură la cap, într-un mod nu serios. Doi au fost arestați: un român în vârstă de 20 de ani, reținut în via Borgogna atunci când un grup de No-Vax a încercat să atace sediul CGIL din Porta Vittoria și un milanez de 58 de ani deja cunoscut justiției pentru infracțiuni comune, scrie Leggo.

Ambii vor trebui să răspundă pentru ultraj la un oficial public.

Opt persoane au fost denunțate, pentru întreruperea serviciului public, violență privată, incitare la nesupunerea legilor și pentru demonstrații neautorizate.

romani no green pass Milano

Români din Italia se alătură protestelor împotriva introducerii Green Pass. ”Badantele românce sunt disperate”

Anarhiști cercetați

Se examinează poziția altor 40 de manifestanți (din cei 100 identificați), aparținând zonei anarhiste din Milano și Varese, care se aflau în fruntea paradei.

Poliția arată că anarhiștii „au înlocuit extrema dreaptă” și „caută din ce în ce mai mult confruntarea”. Investigațiile antiteroriste, cele 200 de plângeri ale Digos și zecile de Daspo nu au fost suficiente pentru a reduce participarea no vax la demonstrații.

Traficul a fost paralizat

Manifestanții au protestat ore în șir – strigând „Să rupem totul” și „Libertate” – schimbând direcția de zeci de ori: s-au adunat în Piazza Fontana la ora 17, paralizând traficul și forțând magazinele să coboare obloanele.

Normalitatea a revenit în jurul orei 22. Obiectivele de „asediat” s-au schimbat de mai multe ori: de la Rai la CGIL. Momentele de tensiune puternică, în special în via Moscova și via Borgogna, când anarhiștii au vrut să străpungă cordonul agenților, fiind opriți cu forța la cinci sute de metri de CGIL. Aici, 200 de activiști au protejat intrarea.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 3]
incendiu biserica pavona

Incendiu devastator la biserica ortodoxă românească din Pavona VIDEO

replica medic citu

Replica unui medic către premierul Cîţu: „Mulţi români nu vor simți creșterea economică. Dar vor simți gheara morții”