in

Italia, bancomatele dispar, vom retrage bani de la farmacie

Tot mai multe instituții bancare lichidează ghișeele bancomat, care vor fi înlocuite cu un nou sistem de retragere. Vom retrage bani de la farmacie în Italia. Nu, nu este o glumă.

Despărțirea de bancomate este însoțită de un nou proiect datorită căruia operațiunile sunt transferate la farmacie.

Da, Farmacash este noul serviciu care vă va permite să retrageți numerar fără a fi nevoie să mergeți la bancă. Acest proces de descentralizare, de fapt, merge în direcția reducerii bancomatelor și compensează închiderea multor sucursale, scrie Il Messaggero.

bancomat farmacie

Banii de la farmacie

Farmaciile vor înlocui astfel băncile. Se numește „debancarizare”, este din ce în ce mai sălbatică și din ce în ce mai răspândită în toată Italia, în special în municipalitățile mici, unde băncile dispar literalmente, scrie quifinanza.it

Sunt favorizate metodele digitale de plată, cardurile de credit și aplicația de plată, în detrimentul sucursalelor în care clienții pot merge fizic.

Consecința, printre multe altele, este că, pe lângă locuri de muncă, se pierd și multe bancomate.

Doi români arestați la Vigonza (Padova), dețineau explozibil de tip “Mama lui Satan” pentru aruncat bancomate în aer

Deși există mai multe inovații pentru retragerile de la bancomate, punctele de la bancomate scad treptat și devine din ce în ce mai complicat, mai ales în sate, să găsești un ghișeu de unde să retragi bani.

Pandemia a determinat, fără îndoială, această tendință să crească, dar era deja în curs de ceva timp. Așa că să uităm de bănci așa cum le-am cunoscut până acum. Din ce în ce mai mult vom avea asistenți virtuali și sisteme online inteligente, unde putem face toate operațiunile bancare de care avem nevoie.

Cu toate acestea, există cineva care încearcă să regândească acest sistem și să inverseze cumva cursul. ATM-urile, acum, ajung la farmacie.

ATM-urile în farmacie

Acesta este proiectul Farmacash, marca Innovacash, un startup controlat de Farma Service Centro Italia, care își propune să aducă în farmacii servicii de bancomate, plăți și asigurări într-o manieră capilară pentru a face față scăderii progresive a punctelor de service de pe teritoriu, transformarea farmaciilor din ce în ce mai mult în puncte de referință pentru cetățeni, așa cum este deja cazul pentru rezervarea vizitelor și examenelor.

Farmacia devine o farmacie digitală, oferind soluții din ce în ce mai inovatoare pentru îmbunătățirea calității serviciilor și mai presus de toate devenind mai simple și la îndemâna cetățenilor.

Proiectul a început în Umbria și va fi replicat în toată Italia, explică Augusto Luciani, președintele Farma Service Centro Italia. Numerarul de la farmacii, care este încă semnificativ, va fi pus la dispoziție la ghișee pentru încasare. „Primul utilaj a fost deja instalat în Perugia și funcționează, din acest motiv suntem încrezători”.

Proiectul Farmacash

Proiectul Farmacash se dezvoltă pe 3 direcții:

Casă inteligentă
Prin casieriile bancomate situate în interiorul farmaciilor este posibilă retragerea numerarului la fel ca la un bancomat normal.

Aplicație ATM
Fără abonamente sau contracte noi, aplicația Farmacash permite clienților farmaciilor să-și folosească instrumentele obișnuite de plată (conturi și carduri) fără a fi nevoiți să semneze alte contracte sau să deschidă conturi la alte bănci.

Clienții pot solicita retragerea prin intermediul aplicației, care generează un cod QR, care este citit de casieria inteligentă care apoi distribuie numerarul solicitat.

Sisteme de plată
Casa de marcat inteligentă permite, printr-un cititor automat, plata rapidă și fără erori a facturilor premarcate de orice tip, a biletelor și a reîncărcărilor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 13 In medie: 3.5]
green pass si covid

„Am Covid, dar și Green Pass”, nebunia regulilor pentru controlul pandemiei

lucian bute Panteonul sporturilor

Lucian Bute, inclus în Panteonul sporturilor din Quebec. «Este o mare onoare»