in

Sergio Abrignani (CTS): „Când gripa provoca 20.000 de morți, nu se cerea mască” – VIDEO

Sergio Abrignani, imunolog și membru al Comitetului Tehnic Științific (Cts), care propune măsurile necesare în pandemie, spune că trebuie să ne obișnuim cu boala și propune modelul englez: „Acceptarea socială a bolii, ca și în cazul gripei”.

Abrignani a spus că în timpul valurilor de gripă din trecut, când au murit chiar 15-20.000 oameni într-un an, nu a purtat nimeni mască.

Chiar merită să insistăm cu restricții, blocări și obligații de tot felul pentru a contracara urgența Covid? Ascultând cuvintele lui Sergio Abrignani, membru al Comitetului Tehnic Științific (Cts), unele îndoieli apar.

Infecțiile în Italia au crescut cu 25%. De astăzi Friuli Venezia Giulia în zona galbenă

Intervievat de emisiunea Report, imunologul a clarificat, de fapt, cum pandemia ar putea fi în curând retrogradată la o situație endemică sau o situație în care se trăiește cu virusul, așa cum se face, de exemplu, cu gripa.

Potrivit lui Abrignani, pentru a înțelege cum a evoluat situația în trecutul recent, trebuie doar să ne uităm la cifre: „Să luăm, de exemplu, cazul Angliei. În ianuarie 2021, ritmul în țară a fost de 50.000 de infecții pe zi, cu o medie de 1.600 de decese la fiecare 24 de ore. În octombrie, numărul infecțiilor zilnice a revenit la acest nivel, dar decesele sunt în schimb de aproximativ 150 pe zi”.

https://twitter.com/reportrai3/status/1465421238252281877

Epidemii de gripă, oamenii fără mască

Date care, potrivit exponentului CTS, duc la considerații foarte specifice.

„La un moment dat trebuie să existe o acceptare socială a bolii și a riscurilor pe care aceasta le presupune – a subliniat Abrignani la microfoanele Report – în Italia chiar și când sunt cele mai grave influențe, capabile să provoace chiar și 15-20 de mii de decese în unele ocazii. „Dar nimeni nu a purtat vreodată mască și nu au existat închideri”.

„Știm foarte bine și care sunt persoanele cele mai expuse riscului – a fost concluzia lui Abrignani – peste 60 ani, oameni cu patologii grave în spate. Aceiași care riscă chiar și în fața celor mai periculoase gripe”.

În final, așadar, trebuie să învățăm să trăim cu boala, luând doar măsurile de precauție strict necesare și fără a-i obliga pe cetățeni să renunțe la o viata normala.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 15 In medie: 4.7]
criza demografica italia

Italia, aproape de o uriaşă CRIZĂ demografică. Ce măsuri ia guvernul

legea porcului2

Legea porcului, lovitură pentru crescători: ”Aștia care fac legile NU știu cum arată porcul”