in

Draghi a semnat: OBLIGAȚIE de vaccinare pentru toți cei peste 50 de ani, italieni și străini

OBLIGAȚIE de vaccinare pentru toți cei peste 50 de ani: Consiliul de Miniștri a aprobat în unanimitate un nou decret care prevede obligativitatea vaccinării tuturor persoanelor peste 50 de ani, italieni și străini rezidenți în Italia.

Tensiune mare în guvern pentrru aprobarea acestui decret extrem de dur, iar la sfârșit Mario Draghi nu a ieșit să facă declarații de presă. Au ieșit doar trei miniștri.

Obligatie vaccin peste 50 de ani in Italia

OBLIGAȚIE de vaccinare pentru toți cei peste 50 de ani: Ce prevede noul decret

Pentru cei peste 50 de ani, chiar dacă muncesc, chiar dacă nu, vaccinarea devine obligatorie. Conform proiectului inițial, Super Green Pass (certificatul care presupune vaccinarea sau trecerea prin boală) trebuia folosit și pentru accesul la magazine, bănci și servicii personale. Însă miniștrii Ligii au amenințat că vor vota împotrivă și preederea a fost eliminată.

Obligație de vaccinare pentru toată lumea în vârstă de 50 de ani și peste

Prima ședință a consiliului de miniștri din 2022, care a durat două ore, a fost foarte tensionată. Miniștrii Ligi s-au declarat gata să voteze împotrivă. După certuri și medieri, noul decret Covid pentru a încerca să stopeze infecțiile a fost aprobat în unanimitate la ora 20:30, scrie Il Fatto Quotidiano.

Pentru a treia oară după o schimbare a regulilor în curs – premierul nu s-a prezentat și nu a comentat deciziile în fața jurnalliștilor.

Nicio comunicare cu cetățenii, nicio explicație cu privire la motivul pentru care vaccinul devine obligatoriu abia după o anumită zi de naștere.

Singurele declarații au fost încredințate miniștrilor Renato Brunetta, Roberto Speranza și Patrizio Bianchi care au vorbit câteva minute cu jurnaliştii în afara Palazzo Chigi.

Brunetta se bucură: „Este un rezultat extraordinar, suntem primii din UE care au vaccinare obligatorie pentru cei peste 50 de ani, am fost primii la Green Pass, putem avea mari satisfacții”, spune el.

Liga ar fi vrut vaccinarea obligatorie doar pentru cei peste 60 de ani, în timp ce Partidul Democrat a dorit-o pentru toată lumea „ca principală modalitate de a aborda problema creșterii continue a contagiunii”.

Obligația de vaccinare

Pentru „a proteja sănătatea publică și a menține condiții adecvate de siguranță în furnizarea de servicii de îngrijire și asistență, obligația de vaccinare anti Covid” se aplică tuturor rezidenților din Italia, inclusiv cetățenilor europeni și străini, care „au împlinit cel de-al cincizecilea an de vârstă”, scrie ANSA, care a văzut proiectul înainte de ședința de guvern.

Obligația este valabilă „până pe 15 iunie”, dar data se poate schimba. Sunt exceptate cazurile de „pericol constatat pentru sănătate, în raport cu afecțiuni clinice specifice documentate, atestate de medicul de familie sau de către vaccinator”.

Imunizarea în urma unei boli naturale, dovedită prin sesizarea făcută de medicul curant, „determină amânarea vaccinării. Obligația există până la 15 iunie 2022”.

Proiectul prevede sancțiuni, AMENZI de la 600 € la 1.500 € pentru lucrătorii fră super green pass.

Planul lui Draghi: Super Green Pass obligatoriu pentru TOȚI lucrătorii, chiar și pentru munca de acasă

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 3]
viorica moarta florenta

Viorica Zaiat a murit pe stradă, la doar 45 de ani, la Florența, în mizerie. Iată povestea ei

fugar al mafiei google maps

Un fugar al mafiei italiene a fost prins după 20 de ani, cu ajutorul Google Maps