in

Bombă! Românii pot din nou circula în Italia cu mașini cu număr românesc

Poliția italiană NU VĂ MAI POATE CONFISCA MAȘINA dacă circulați cu numere românești. Decizie a Curții de Justiție UE.

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a pronunțat pe data de 16 decembrie 2021 o hotărâre preliminară, în temeiul art. 267 (fostul art. 234) din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene. Ea se referă la circulația mașinilor cu numere e înmatriculare străină a persoanelor care locuiesc în Italia mai mult de 60 zile.

Aceste reguli i-au adus în genunchi pe mulți cetățeni, în special români, care au fost deposedați de vehicule.

Acestea erau sechestrate pentru că dețin plăcuță de înmatriculare străină. Motivul era că un cetățean străin cu domiciliul în Italia de mai mult de șaizeci de zile nu poate conduce un vehicul cu o plăcuță de înmatriculare străină. 

>>> Citește și: Vehicule străine: sunt rezident în Italia, dar folosesc o mașină străină. Ce obligații am? Expertul răspunde

Poliția italiană NU VĂ MAI POATE CONFISCA MAȘINA dacă circulați cu numere românești. Decizie a Curții de Justiție UE

Poliția italiană NU VĂ MAI POATE CONFISCA MAȘINA

Potrivit ilquotidianodellazio.it, în urma numeroaselor contestații, judecătorii au stabilit că nu mai este valabilă legea care spune că este ”interzis oricărei persoane care și-a stabilit reședința în Italia de peste șaizeci de zile să călătorească cu un vehicul înmatriculat în străinătate.”

Interdicția de a conduce în Italia cu numere de înmatriculare străine pentru rezidenți timp de peste șaizeci de zile a fost prevăzută de art. 93, alin.1 bis, din codul rutier. 

Mașini românești confiscate, Ministrul Transporturilor, Danilo Toninelli foarte satisfăcut: «Acești șmecheri au încetat să-și facă de cap»

Această regulă a fost inclusă  în codul rutier prin art. 29 bis, alin. 1, lit. a), din așa-numitul  „decret de securitate”,  adică decretul-lege din 4 octombrie 2018, nr. 113, convertită cu modificări prin legea 1 decembrie 2018, nr. 132, comandat  de ministrul de interne italian de atunci, în funcție de la 1 iunie 2018 până la 5 septembrie 2019.

Odată cu introducerea acestei reguli, guvernul italian și-a stabilit obiectivul de a interzice utilizarea obișnuită pe teritoriul italian a vehiculelor străine (așa-numitele inversiunea fiscală ), în fapt, în disponibilitatea imigranților rezidenți în Italia și evitarea plății taxei rutiere  (așa-numita „bollo auto”), a taxelor (pentru înmatriculare).

Legea care îi sperie pe românii cu mașini românești din Italia. Textul din Gazzetta Ufficiale

Mulți români au fost amendați sau li s-au confiscat mașinile

Imediat după aprobarea legii, mulți străini au avut necazuri. În special românii au fost amendați de patrule de carabinieri, poliție de stat și poliție municipală, împrăștiați pe întreg teritoriul național.

Autovehiculele au fost supuse punctual  sechestrului administrativ  (art.213 CDS) și fiecare șofer a fost informat că, dacă în termen de 180 de zile nu ar fi înmatriculat vehiculul în Italia sau nu l-ar fi condus peste graniță cu foaie de parcurs (art. 99 cds), ar fi urmat confiscarea.

De fiecare dată, a fost aplicată întotdeauna sancțiunea pecuniară  de la 712,00 euro la 2.848,00 euro. 

Încă trei mașini cu număr românesc sechestrate în Italia, în vederea confiscării. Plătiți pe loc amenda de 500 euro!

Adesea, șoferii astfel sancționați au achitat în numerar, în mâinile agenților, sancțiunea administrativă, aplicată cu  o cotă redusă de 498,40 euro în temeiul art. 207, ca depozit sau plata imediată; in lipsa platii instant s-a aplicat retinerea administrativa. 

În plină pandemie, în aprilie 2020, mulți muncitori agricoli sezonieri, care locuiesc între România și Italia, au fost supuși sancțiunilor menționate anterior. 

Mulți s-au trezit cu autovehiculul sechestrat și amenzi mari de plăti. Erau vinovați de conducerea autovehiculelor din țara lor, pentru că sunt rezidenți în Italia de peste 60 de zile. Întrucât ar fi trebuit să plătească taxa de drum și asigurarea către Italia și nu către România.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 164 In medie: 4.2]
medic din Salerno risca suspendarea a tratat pacienti acasa

Medic din Salerno riscă suspendarea: vinovat că a tratat pacienți Covid acasă. „A salvat 3.000 de vieți”

romanca batuta mancare

Viterbo, româncă bătută până la moarte de soț pentru că nu-i făcuse de mâncare