in

Legea care îi sperie pe românii cu mașini românești din Italia. Textul din Gazzetta Ufficiale

Din 4 decembrie sunt în vigoare normele care interzic unui străin rezident de cel puțin 60 de zile în Italia să conducă pe teritoriul italian mașini cu numere străine. Textul a fost publicat în Gazzetta Ufficiale a guvernului italian nr. 281 din 3 decembrie, cu numai o zi înainte de intrarea în vigoare. Este vorba de Legii nr. 132 privind convertirea în lege, cu modificări, a Decretului-Lege nr. 113 din 4 octombrie 2018, așa numitul decret al siguranței, cunoscut ca decretul Salvini.

Ambasada României în Italia a prezentat traducerea normelor care privesc circulația mașinilor cu numere străine.

Vă aducem la cunoștință elemente de interes privind modificarea Codului Rutier italian, în conformitate cu Legea nr. 132 privind convertirea în lege, cu modificări, a Decretului-Lege nr. 113 din 4 octombrie 2018.

– Articolul 29-bis al Legii nr. 132 aduce modificări art. 93 (referitor, între altele, la cartea de circulație a vehiculului), art. 132 (privind circulația vehiculelor înmatriculate în străinătate) și art. 196 (privind solidaritatea în cazul încălcărilor care se pedepsesc cu sancțiuni administrative pecuniare) din Codul Rutier.
– Modificările aduse articolului 93 din Codul Rutier interzic persoanelor care au rezidența în Italia de mai mult de șaizeci de zile să circule cu un vehicul înmatriculat în străinătate. Sunt exceptate de la această interdicție anumite cazuri de concesiune în leasing, închiriere sau în comodat, pentru care vă rugăm să faceți referire la textul integral al legii.
– Pentru cazurile de încălcare a interdicției de circulație a vehiculului înmatriculat în străinătate, amenzile administrative variază între 712 și 2.848 euro. Autoritatea Rutieră italiană (Ufficio Motorizzazione Civile) dispune interdicția de circulație pentru vehiculul în cauză, care este sechestrat. În cazul în care, după 180 de zile de la data infracțiunii, nu au fost îndeplinite formalitățile pentru înmatricularea vehiculului în Italia, vehiculul este confiscat.
– Articolul 132 al Codului Rutier prevede că vehiculul înmatriculat în străinătate, pentru care au fost îndeplinite formalitățile vamale și cele prevăzute de articolul 53 Cod Rutier, poate circula în Italia un an pe baza certificatului de înmatriculare din statul de origine, cu îndeplinirea tuturor obligațiilor vamale și plata taxelor de vânzare-cumpărare. După încheierea perioadei de un an, titularul vehiculului trebuie să solicite autorităților italiene competente o foaie de parcurs și înregistrarea vehiculului pentru a putea părăsi teritoriul italian. Sancțiunile prevăzute pentru încălcarea dispozițiilor articolului 132 sunt aceleași ca la articolul 93.
– Articolul 196 conține precizări în legătură cu cei cărora le revine, în mod solidar, responsabilitatea în cazul încălcării dispozițiilor Codului Rutier privind circulația vehiculelor înmatriculate în străinătate.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să consultați textul integral al Legii nr. 132 privind convertirea în lege, cu modificări, a Decretului-Lege nr. 113 din 4 octombrie 2018 de stabilire a unor prevederi urgente în materia protecției internaționale și imigrației, siguranței publice, precum și de măsuri privind funcționarea Ministerului de Interne și organizarea și funcționarea Agenției Naționale pentru Administrarea Bunurilor puse sub Sechestru sau Confiscate de la Criminalitatea Organizată:http://www.gazzettaufficiale.it/eli/gu/2018/12/03/281/sg/pdf.
Teroare în toată Italia: alte mașini cu număr românesc scoase din circulație și soferii amendați


Mărturia unui șofer român la Roma: «Mi-au pus sechestru pe mașină din prima zi. Am plătit pe loc amendă de 600 de euro»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bacalaureat pentru românii din afara țării, decizie inedită la Ministerul Educației. Se va numi ”BAC SPECIAL”

Tragedie de proporții la Ancona: 6 tineri morți și sute de răniți în urma unui incident într-o discotecă – VIDEO