in

Italia, atenție la retragerile de la bancomate: când se declanșează controlul fiscal


Atenție la retragerile de la bancomate: în urma anumitor operațiuni se declanșează controlul fiscal. Noi norme pentru combaterea evaziunii fiscale și a plăților ilegale: guvernul introduce noi sancțiuni pentru cei care desfășoară activități suspecte.

Noi reglementări privind lupta împotriva evaziunii fiscale

Odată cu ultimele măsuri aprobate de guvernul italian în încercarea de a ajuta familiile aflate în dificultate din cauza crizei economice și a creșterii fără precedent a prețurilor (decretul Energie a fost aprobat în această săptămână), intră în vigoare și noi reglementări privind lupta împotriva evaziunii fiscale.

Executivul condus de Mario Draghi a ales calea dură, înăsprind controalele asupra plăților electronice și sporind sancțiunile pentru cei prinși încalcând legea (sau care nu se adaptează rapid la noua legislație), scrie Qui Finanza.

Înăsprirea măsurilor privind plățile cu carduri

Mulți o descriu ca pe o adevărată vânătoare de oameni, care este din ce în ce mai strânsă: după introducerea dublei penalități (din 30 iunie) pentru comercianții care refuză să ofere plăți cu POS electronic clienților care o solicită, apare și o nouă înăsprire, legată de retragerea clasică făcută la bancomate.

Evaziune fiscală: bunuri de 550.000 de euro confiscate de la o româncă din Lucca

De fapt, autoritățile fiscale vor putea monitoriza mișcările pe conturile curente și mișcările cardurilor de credit într-un mod mult mai eficient decât oricând.

Guvernul a înființat un fel de „super registru al conturilor curente”, creat prin implicarea tehnicienilor din Ministerul Economiei și Finanțelor (condus de Daniele Franco) împreună cu cei ai Departamentului de Inovare Tehnologică (condus de Vittorio Colao).

Atenție la retragerile de la bancomate

Cea mai importantă schimbare se referă la noile controale care pot fi efectuate de către organele de supraveghere competente: vor fi verificate obiceiurile italienilor legate în primul rând de utilizarea ATM-ului, care rămâne astăzi unul dintre cele mai importante și mai implicate instrumente atunci când vine vorba de evaziune sau spălare de bani .

Româncă din Italia, patroana unei firme de curățenie, cercetată pentru evaziune fiscală de peste 150.000 de euro

Când ar suna alarma? Experții explică faptul că parametrul care va fi evaluat se referă la media retragerilor efectuate de un utilizator de-a lungul anilor. Prin analizarea activităților desfășurate prin ATM-uri, autoritățile responsabile ar putea interveni cu formularea unei sesizări (sau direct prin generarea unui raport al unui caz suspect) atunci când apar două cazuri extreme:

  • când se fac prea multe retrageri apropiate într-o perioadă relativ scurtă de timp
  • când se înregistrează prea puţine retrageri faţă de media standard şi faţă de tipul de viaţă şi muncă al unui individ

Intervenția Băncii și a Fiscului

Această nouă rundă de verificări ar putea duce (dacă procesul de raportare este efectuat după constatarea unor anomalii) la o serie de investigații ale Agenției Fiscale care, într-o manieră exactă, va putea încerca să înțeleagă de ce. se produce situația.

Exemplu: dacă retrageți mai mult de 10 mii de euro într-o lună , chiar dacă nu în aceeași operațiune, angajatul bancar responsabil va trebui să ceară clientului să motiveze ce vrea să facă cu acea lichiditate și apoi în orice caz să contacteze conducerea institutiei. În acel moment, va fi la latitudinea UIF – Unitatea de Informații Financiare – să decidă dacă va continua sau nu cu verificări ulterioare de către autoritățile fiscale.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Fernando Armellini a obținut un master la 80 de ani

Un italian a absolvit un master la 80 de ani: „Am decis după moartea soției mele”

val lacuste sardinia

Agricultura din Sardinia îngenuncheată de valul de lăcuste. ”Suntem consternați și fără cuvinte”