in

Italia, la doar 22 de ani, un român a fost ales consilier local: ”Noi, tinerii, nu suntem leneși, nici mofturoși sau snobi”

Italia, la doar 22 de ani, un român a fost ales consilier local: ”Noi, tinerii, nu suntem leneși, nici mofturoși sau snobi”

Student în științe politice la Bologna, a fost cel mai votat membru al listei PD în municipiu, 161 de voturi. Pentru el, intrarea pe teren este o operațiune de restituire: „M-am născut în România și am ajuns aici la vârsta de doi ani. Italia și Abbiategrasso m-au crescut și mi-au dat mult: sensul angajamentului meu politic este de a da înapoi comunității ceea ce comunitatea mi-a dat mie”, scrie Corriere.it

Activismul său a început în 2019: s-a apropiat de Tinerii Democrați din Milano și a ajutat la înființarea clubului local, iar în noiembrie anul trecut a fost ales secretar adjunct al PD din Abbiategrasso, când a decis să candideze.

Un succes „neașteptat” în ceea ce privește preferințele, el recunoaște: „Am fost surprins de această recunoaștere, pentru că am doar 22 de ani. Tinerii sunt acolo și vor să se implice: politica trebuie să se apropie din nou de cetățeni și să se pună în slujba lor”.

Alegeri locale: 47 cetățeni români, rezidenți în Italia, vor să devină consilieri locali

A doua zi, după primul tur de scrutin, proaspătul consilier municipal de Abiategrasso Andrei Daniel Lacanu, 22 de ani, i-a sunat pe primarul și viceprimarul de pe vremea când, la vârsta de 12 ani, făceau parte din tânărul consiliu municipal „Am vrut să-i aud pe cei care m-au inspirat acum 10 ani și să le cer sfatul pentru primul consiliu municipal adevărat din care voi face parte”.

Italia, la doar 22 de ani, un român a fost ales consilier local

Iată ce scria Andrei înainte de alegeri:

”Este un pas important pe care simt să-l fac pentru a face din Abbiategrasso un oraș al oportunităților pentru tineri și nu orice suburbie din Milano.

O fac pentru că vreau să duc luptele de mediu și sociale în instituțiile locale: trebuie să dovedim că noi tinerii nu suntem leneși, nici mofturoși sau snobi. În săptămânile următoare, vă voi povesti despre proiectele pe care aș vrea să le realizez pentru orașul nostru!

Avem nevoie de politică bună, avem nevoie de spații pentru a reconstrui o perspectivă. Împreună.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 5]

Curtea de Apel din Milano REFUZĂ extrădarea lui Mario Iorgulescu în România. „E grav bolnav”

putin anunta conditiile pentru incheierea invaziei

Rusia reduce drastic livrările de gaze către Italia. „Cu 50 la sută mai puțin”