in

Curtea de Apel din Milano REFUZĂ extrădarea lui Mario Iorgulescu în România. „E grav bolnav”

* Știri Italia * Italia refuză extrădarea lui Mario Iorgulescu * Curtea de Apel din Milano a respins mandatele europene de arestare emise pe numele lui Mario Iorgulescu. Fiul șefului Ligii Profesioniste de Fotbal nu va fi extrădat în România din cauza problemelor de sănătate cu care se confruntă.

Italia refuză extrădarea lui Mario Iorgulescu

Judecătorii italieni au respins cele două mandate europene de arestare emise pe numele lui Mario Iorgulescu, deoarece starea lui de sănătate nu-i permite să participe la proces. Ca urmare, acesta va rămâne în Italia.

„Curtea de Apel din Milano a stabilit că Mario Iorgulescu este într-o stare medicală gravă și a respins ambele mandate europene de arestare solicitate de statul român”, a declarat Oleg Burlacu, avocatul lui Mario Iorgulescu, pentru Libertatea. Potrivit avocatului, magistrații italieni au decis acest lucru „deoarece starea psihică a lui Iorgulescu Gino Mario este de natură să împiedice participarea conștientă la proces într-un mod ireversibil”.

Italia, paradisul VIP-urilor care fug de justiţie. Ministrul Predoiu, dezamăgit de deciziile instanţelor italiene

Dus în Italia după accidentul mortal

Mario Iorgulescu a fost transferat de către părinți în Italia și internat într-o clinică în 2019, după ce a provocat accidentul în care un tânăr a murit. La acel moment, procurorii l-au acuzat pe fiul șefului Ligii Profesioniste de Fotbal că a comis accidentul mortal după ce a consumat alcool și droguri și au emis primul mandat european de arestare preventivă.

Un al doilea mandat european de arestare a fost emis după ce Mario Iorgulescu a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare pentru o faptă anterioară accidentului, decisă în luna aprilie a anului trecut de Curtea de Apel Bucureşti. Acesta este acuzat că ar fi fost complice la sechestrarea unui bărbat.

Internat în Italia, Mario Iorgulescu a lipsit de la cele două termenele ale procesului în care e judecat pentru omor. Conform documentelor medicale depuse la dosarul aflat la Tribunalul Bucureşti, starea de sănătate a acestuia s-a agravat progresiv.

Mario Iorgulescu a fost diagnosticat cu tulburări de somn şi sindrom de stres post-traumatic, precum și leziuni cerebrale ce ar fi apărut înainte de producerea accidentului din septembrie 2019.

România a desemnat un magistrat de legătură cu Italia. Se va ocupa de repatrierea marilor condamnați refugiaţi în Peninsulă

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Cum se vede orașul de pe terasa celui mai modern bloc din centrul Bucureștiului? Clădirea Eminescu 65 Residence a fost finalizată și poate fi vizitată

alegeri roman votat italia

Italia, la doar 22 de ani, un român a fost ales consilier local: ”Noi, tinerii, nu suntem leneși, nici mofturoși sau snobi”