in

Români arestați la Cagliari, agresau turiștii pretinzând că li s-a furat telefonul, poliția a descoperit însă altă escrocherie

Români arestați la Cagliari, agresau turiștii pretinzând că li s-a furat telefonul, poliția a descoperit însă altă escrocherie.

Ieri după-amiază, poliția a acuzat trei cetățeni de origine română de înșelăciune, violență privată și amenințare. Aceștia pretindeau că le-a fost furat telefonul mobil și cereau donații pentru organizații caritabile false, scrie castedduonline.it.

Veneția, 17 falși surdo-muți, toți români, reținuți și amendați, acuzați că înșelau turiști, iată ce metode foloseau

Români arestați la Cagliari

Polițiștii au intervenit pe plaja Calamosca, când pe linia 113 a sosit un apel de ajutor din partea unui cetățean care a suferit o tentativă de agresiune din partea a trei persoane.

Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că agresiunea a izbucnit din cauză că cei trei bărbați, cu vârste cuprinse între 44 și 24 de ani și toți de origine română, l-au acuzat pe bărbat că i-a furat un telefon mobil aparținând unuia dintre ei.

Unul dintre cei trei, în special, a apucat brațul victimei, încercând să inducă tot mai multă teamă și insistând asupra cererii.

Polițiștii și-au dat seama imediat că era vorba de o tentativă de înșelăciune din partea celor trei bărbați, recunoscându-i ca fiind suspecți în mai multe escrocherii care avuseseră loc în oraș în zilele precedente.

Italia, asistentă română prinsă că fura cardurile bolnavilor și chiar ale persoanelor decedate, apoi făcea cumpărături cu ele

Escrocii se ocupau și cu alte activități ilegale

Polițiștii au procedat apoi la percheziționarea acestora și au găsit telefonul mobil presupus a fi furat, care se afla de fapt în posesia unuia dintre cei trei bărbați.

Și nu numai atât. Cei trei au fost reclamați autorităților judiciare pentru că au fost implicați într-un alt tip de înșelăciune, care avea ca scop extragerea de bani de la oameni, făcându-i să creadă că donează bani în scopuri caritabile.

De fapt, polițiștii, în timpul verificării autoturismului folosit de infractori, au găsit, bine ascunse în diverse goluri din interiorul caroseriei, numeroase formulare cu antet scrise în limba engleză și în alte limbi străine, pe care era scris: „CERTIFICAT REGIONAL PENTRU PERSOANE NEUTORIZATE ȘI CU DIZABILITĂȚI FIZICE ȘI VREM SĂ DESCHIDEM UN CENTRU INTERNAȚIONAL PENTRU COPII SĂRACI DE LA MULȚUMIRI”.

Toate acestea sunt însoțite de diverse logo-uri și simboluri, inclusiv cel care indică dizabilitatea. Unele dintre aceste formulare fuseseră deja completate cu datele și adresele unor persoane, probabil victime ale înșelăciunii, cu indicarea unor sume donate cuprinse între 20 și 50 de euro. De asemenea, au fost găsite dosare de plastic în care erau plasate formularele pentru a fi prezentate în mod ordonat victimelor.

Verificările efectuate de poliție au relevat că acest tip de înșelăciune se desfășoară în special în afara centrelor comerciale, unde autorii se prezintă victimelor, pretinzând că au un handicap, inclusiv surzenie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
escroci falsi surdomuti

Veneția, 17 falși surdo-muți, toți români, reținuți și amendați, acuzați că înșelau turiști, iată ce metode foloseau

femeie batuta italia

Italia, și-a prins soția cu alt bărbat, a scos-o aproape goală în stradă și a bătut-o, român arestat după 14 ani