in

Durerea unui român din Italia, fost șofer de camion: „Nu mai am picioare după accidentul de pe A4. Încă aștept protezele”

 Români în Italia Șofer român rămas fără picioare în Italia – Florin Tănase, cetățean român, are 61 de ani și până pe 7 octombrie anul trecut a fost șofer de camion. A circulat cu camionul în fiecare colț al Europei. În dimineața zilei de 7 octombrie 2021, la două zile după ce a semnat contractul cu o firmă românească (care la rândul ei „l-a transferat” apoi pe șofer către o firmă italiană) viața lui Florin s-a schimbat, pentru totdeauna.

Florin Tănase și sora sa din Torino

Evitarea unui dezastru

„Circulam pe autostrada A4 între Vicenza Vest și Vicenza Est – povestește șoferul de camion pentru „Il Giornale di Vicenza” – iar la un moment dat am văzut fum ieșind din spatele camionului meu.

Am oprit apoi și am ieșit să înțeleg ce se întâmplă”.

Cu privire la ceea ce s-a întâmplat din acel moment, este încă în curs o anchetă a procurorului, coordonată de procurorul Alessia La Placa.

Cert este că Florin încearcă să deblocheze sistemul de frânare al camionului dar acesta începe să se miște. Riscul este ca vehiculul, fără control, să ajungă în mijlocul benzilor de autostradă, într-unul dintre cele mai aglomerate puncte ale traseului.

Este puțin după unsprezece dimineața. Dacă s-ar fi întâmplat asta, ar fi fost un dezastru. «Atunci a fost un moment – ​​explică Florin Tănase – o reacție instinctivă; Nu puteam să fac un dezastru și am încercat să intru înapoi în cabină”.

Dar camionul era încă în mișcare și șoferul nu a putut să se urce la volan. Alunecă și căde. Remorca trece peste el «noroc că numai peste picioare – repetă Florin, care zâmbește – pentru că altfel aș fi murit».

Șofer român rămas fără picioare în Italia

Șoferul camionului rămâne pe asfalt minute care rămân interminabile în mintea lui. Apoi este transportat în cod roșu la San Bortolo.

A fost externat două luni mai târziu, pe 21 decembrie 2021, fără ambele picioare. Și fără a ști unde să meargă. În cele din urmă, sora lui îl găzduiește la Torino, unde își îmbrățișează și fiica adolescentă.

Este audiat de polițiștii rutieri. Se deschide dosar de cercetare și este cercetată Mirella Masieri, reprezentantul legal al firmei „Grt”, firmă din provincia Milano pentru care Tanase intrase în serviciu, deși fusese angajat oficial de cooperativa românească „Bravi Autisti”. „.

«Sunt lucruri, pași, pe care le fac pentru a economisi bani – explică șoferul camionului – dar nu-mi pasă. Nimic nu mai contează.

Vreau doar să mă întorc să trăiesc cu demnitate. Nu am văzut și nu am auzit pe nimeni de când am plecat de la spital. Nu trăiesc practic din nimic, datorită ospitalității surorii mele.

Cu siguranță nu vreau să fac cine știe ce, dar măcar să am două proteze cu care să mă pot mișca și să nu rămân închis în casă, pe scaun, douăzeci și patru de ore pe zi”.

Grosetto, româncă accidentată la muncă, și-a prins mâna în maşina de frământat, un braţ amputat

„Dați-mi șansa să fiu din nou om”

Tănase este apărat de avocații Michele Grigenti și Alberto Righi care între timp, pe lângă faptul că îl susțin din punct de vedere penal (bărbatul de 61 de ani este parte parte vătămată în ancheta deschisă de procuror pentru vătămări grave), încearcă să-i obţină o indemnizaţie de invaliditate de la Inail din Monza-Brianza care a dispus o procedură de inspecţie în materie.

«Sunt încă în viață – repetă mereu Florin cu zâmbetul pe buze – dați-mi șansa să fiu din nou om. Cer să pot avea două proteze și poate o rezidență în Italia pe care nu am obținut-o niciodată pentru că de ani de zile, casa mea a fost întotdeauna cabina camionului”.

Lecţie de viaţă/ Gabriel Saiu, imigrant cu un picior amputat

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
Fiica se reta a lui Bud Spencer

„Lallina”, fiica secretă a lui Bud Spencer – Carlotta Rossi cere un test ADN pentru a demonstra că este fiica actorului

tortionar roman

Torționar român de 28 de ani, arestat în nordul Romei. ”Mă rupea în bătaie și apoi mă lega de pat, era doar teroare”