in

Italia, doi subofițeri de la Guardia di Finanza judecați pentru șantajat, i-au lovit mașina unui român și l-au pus să plătească daunele

Italia, doi subofițeri de la Guardia di Finanza judecați pentru șantajat, i-au lovit mașina unui român și l-au pus să plătească daunele.

Sentința prin care doi subofițeri din cadrul ”Guardia di Finanza” au fost condamnați pentru șantaj în fața tribunalului din Marsala, la 19 iulie 2018, a fost anulată în apel, scrie tp24.it.

În primă instanță, aceștia au fost condamnați la doi ani și opt luni de închisoare. Acum, ei au fost achitați „pentru că fapta nu există” de către prima secție a Curții de Apel din Palermo (președintele Infantino). Sancțiunile accesorii au fost, de asemenea, revocate.

Italia, descoperit cadavrul unui bărbat decedat în urmă cu 5 ani, avea 9.000 de euro în buzunar

Italia, doi subofițeri de la Guardia di Finanza judecați pentru șantajat

Cei doi militari achitați sunt Vincenzo Ditta, în vârstă de 60 de ani, și Gaetano Spanò, în vârstă de 65 de ani, acesta din urmă în prezent pensionat, fost comandant, respectiv comandant adjunct al postului Guardia delle Fiamme Gialle din Pantelleria.

Cei doi finanțiști ajunseseră în fața instanței sub acuzația că au lovit mașina unui român cu mașina lor de serviciu și apoi i-au cerut acestuia din urmă să plătească daunele. Presupusele fapte datează din 2014.

Ancheta desfășurată de Procuratura Marsala scosese la iveală faptul că mașina Wolksvagen Touran a românului Paul Ferdelas, care locuiește pe insulă din 2008 împreună cu soția și cei trei copii, lucrând pentru o firmă de construcții, ar fi fost lovită din spate de mașina Fiamme Gialle (un Fiat Panda) în care Ditta și Spanò se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe străzile din Pantelleria la 17 iunie 2014.

Cu toate acestea, potrivit acuzării, cei doi soldați, în loc să inițieze procedurile de despăgubire pentru prejudiciul cauzat, abuzând de rolul lor, l-ar fi intimidat pe român. În apărarea celor doi soldați s-au aflat avocații Alessandro Ticli și Loredana Lo Cascio. ‘Sentința de prim grad’, a comentat avocatul Ticli, ‘a suferit de o prejudecată acuzatoare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3]

Italia, ordonanță contra secetei: „Spălați vasele cu apa de la paste”

vaporetti venezia

Veneția introduce TAXA DE INTRARE pentru turiștii de o zi și scumpește transportul pe apă