in

„Veți suferi”: avertismentul șoc al Rusiei către Italia, cuvinte înspăimântătoare. Video Gazprom: „Vine iarna”

Știri Italia – Rusia amenință Italia cu iarna grea – Rusia vizează direct Italia, conștientă de situația delicată pe care o trăiește țara și de viitoarele alegeri. Rusia amenință cu forțarea Italiei la o iarnă foarte grea, ca urmare a sancțiunilor adoptate împotriva acesteia după invadarea Ucrainei. Toate acestea în timp ce UE continuă să spună că lucrează pentru măsuri extraordinare care să facă posibilă limitarea prețului energiei, cu o propunere care ar trebui aprobată pe 15 septembrie de Comisia Europeană.

Rusia amenință Italia cu iarna grea

Măsurile UE ar trebui să dureze un an, iar un plafon al costului energiei electrice ar trebui stabilit la aproximativ 180 de euro pe megawat oră. Va fi lăsată la latitudinea statelor membre să redistribuie resursele recuperate către categoriile cele mai vulnerabile și către IMM-uri.

Va exista și o „compensație de solidaritate”, o taxă pe profiturile din extracția petrolului și gazelor sau pe cifra de afaceri aferentă extracției. Între timp, însă, Rusia a ridicat din nou ștacheta tensiunii.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zakharova

„Până la urmă italienii vor fi cei care vor avea de suferit”

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zakharova, a scris pe Telegram că planul italian de reducere a dependenței de sursele de energie ruse, elaborat de ministrul pentru tranziție ecologică Roberto Cingolani, „este impus Romei de către Bruxelles, care la rândul său acționează la ordine de la Washington, dar până la urmă italienii vor fi cei care vor avea de suferit”, scrie Libero

Cuvinte considerate „nebunești” de purtătorul de cuvânt al Comisiei UE Eric Mamer. Și care, totuși, contribuie la creșterea îngrijorării pentru o iarnă care riscă să se transforme într-un coșmar pentru familiile italiene.

Atacurile hackerilor

Atacurile asupra Italiei nu s-au limitat la cuvinte. În ultimele zile, hackerii ruși au lovit grupul privat Canarbino, unul dintre cei mai importanți în import/export de gaze, care s-a confruntat însă cu situația. 

A sosit și un videoclip de la Moscova care arată Europa înghețând din cauza lipsei afluxului de gaz rusesc, un videoclip care poartă marca companiei de stat Gazprom și care sună ca o altă amenințare reală.

Rusia reduce drastic livrările de gaze către Italia. „Cu 50 la sută mai puțin”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 4]

Teroare la Milano, patru români urmăriți de carabinieri se răstoarnă cu mașina în tunel, panică în trafic, mai multe vehicule lovite – VIDEO

Dacă postarea este „no vax”, Facebook o poate cenzura, decizie incredibilă a Tribunalul din Varese