in

Inundații catastrofale în Marche: cel puțin 9 morți, 4 dispăruți și 50 de răniți. „Dumnezeu să ne ajute”

Știri ItaliaInundații catastrofale în Marche – O furtună violentă a lovit aseară provincia Ancona și a făcut să se reverse râul Misa. Inundația a provocat cel puțin 9 morți, 4 dispăruți și 50 de răniți. Primarul din Barbara: „Situație tragică, Dumnezeu să ne ajute”. A plouat în 6 ore cât în trei luni!

Inundații catastrofale în Marche, cel puțin 9 morți

UPDATE 16.09 – ora 17.00

Prefectura Ancona confirmă că 9 morți sunt morți, dintre care 4 doar în municipiul Ostra și 4 dispăruți, inclusiv doi copii de 8 și 10 ani. Numărul răniților a ajuns la 50. Cele mai afectate zone sunt Senigallia din cauza inundațiilor râului Misa, Barbara, Cantiano și Sassoferrato .

Știre inițială

Șapte morți și trei dispăruți, este ultimul bilanț al ruperii de nori care a lovit noaptea trecută în regiunea Marche. Râul Misa din provincia Ancona a ieșit din matcă din cauza ploilor abundente.

Potrivit Protecției Civile, care a intervenit alături de pompieri, polițiști și carabinieri, la Ostra sunt înregistrate patru victime , una la Tre Castelli și una la Barbara, unde sunt încă căutate trei persoane dispărute. Două dintre acestea sunt o mamă și copilul ei , duși de râurile de apă și noroi care s-au revărsat în stradă în timp ce se aflau în mașină lângă Molino Mariani.

Italia. Un mort și mai mulți dispăruți în urma unor inundații catastrofale

Mesajul primarului

Inundații catastrofale în Marche –„Situația, atât pe partea Castelleone, cât și pe partea Serra de Conti, este cu adevărat dramatică și tragică. Invitația, absolut urgentă și necesară, este să nu ieșiți și să nu folosiți mașina.

Este prea periculos și sunt în pericol alte vieți. Toate forțele disponibile sunt la muncă, apărare civilă, carabinieri și pompieri. Dumnezeu să ne ajute ”, a scris pe Facebook Riccardo Pasqualini, primarul localității Barbara, printre municipiile din Ancona lovite de viitura violentă aseară.

Vremea rea la Verona, grindină fără precedent și inundații, vânt de 100 km/h, Zaia declară starea de criză – VIDEO

Inundaţii violente în Italia: oameni salvaţi din copac, maşini înghiţite de pământ

Primarul face referire și la un mesaj primit de la directorul de zonă în care se descrie o „ situație gravă și extinsă , care implică simultan 3 provincii, aproximativ 20 de municipii . Toate resursele sunt în plină desfășurare, în condiții dificile de muncă. Sunt și unele probleme de trafic , care nu ne permit libertatea deplină de acțiune.

Suntem în legătură cu Protecția Civilă și Prefectura. Fiți siguri că facem tot posibilul pentru a restabili serviciul cât mai curând posibil”. „Școlile din Barbara vor rămâne închise”, adaugă Pasqualini, și „din păcate vine și pleacă și linia telefonică, dar dacă am mai multe informații le voi comunica cu promptitudine ”.

Imaginile potopului

Mașini care plutesc și drumuri inundate: imaginile inundațiilor distribuite pe rețelele de socializare amintesc de situația foarte gravă pe care o trăise deja populația din Marche în mai 2014 , când vremea rea ​​a provocat doi morți, zeci de persoane strămutate, drumuri întrerupte și pagube la Senigallia.

De data aceasta, însă, apa a invadat, printre altele, municipiul Cantiano . Mai multe zone ale țării au fost scufundate, fotografii și videoclipuri înfățișează oameni scufundați în apă până la brâu , în timp ce încearcă să evadeze în siguranță.

Summit-ul protecției civile regionale

Inginerul Stefano Stefoni, șeful Protecției Civile regionale , a anunțat la ora 2.30 că situația revine încet la normal. „Bomba cu apă care a lovit zona timp de peste două ore a provocat revărsarea râului Misa”, a explicat el ziarului Corriere Adriatico.

Un summit este programat în această dimineață la ora 8.30 pentru a evalua pagubele din provincia Ancona și Pesaro-Urbino: pompierii au pus la dispoziție un elicopter pentru un survol în zonele devastate de apă și noroi, de asemenea pregătitoare pentru solicitarea stării de urgență .

Surse: Adnkronos , Corriere Adriatico

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Elisabeta a II-a, teorii ale conspirației despre moartea Reginei: „Sicriul este gol”

chipsuri insecte

Italia, pe rafturile magazinelor au ajuns chipsurile cu făină de insecte. ”Sunt gustoase, fiecare tip are propria sa aromă”