in

Vremea rea la Verona, grindină fără precedent și inundații, vânt de 100 km/h, Zaia declară starea de criză – VIDEO

Vremea rea ​​a lovit Verona ca niciodată. Vânturile de 100 km / h și grindina au pus orașul lui Romeo și Julieta în genunchi. Guvernatorul Regiunii Veneto, Luca Zaia a declarat starea de criză.

O combinație dezastruoasă, care a durat zece minute, în jurul orei 19.00 duminică seară, care a dus la inundații în centrul istoric al Veronei, dezrădăcinând și copaci mari.

Orașul a fost lovit puternic, apa ajungându-le la gât oamenilor surprinși pe străzi. Au fost peste 120 de cereri de intervenție la centrala de intervenții a pompierilor.

De ieri după-amiază, scrie Corriere della Sera, de la ora 17:00, când furtuna a ajuns la Verona, pompierii sunt ocupați să scoată copaci căzuți peste tot, care au lovit mașini parcate și au blocat drumurile, în special în partea centrală și de est a orașului.

Primarul Federico Sboarina s-a întors de urgență de la mare de la Jesolo, unde se afla cu familia sa și a luat legătura cu președintele Regiunii, Luca Zaia, care seara a anunțat declararea stării de criză pentru oraș și alte municipalități din provincie, „din cauza pagubelor cauzate de infrastructuri și lucrări publice, întreprinderi industriale și agricole”.

Pordenone, 27 de români sunt în carantină la o fermă agricolă, șase au fost depistați cu coronavirus

Româncă de 17 ani, dispărută fără urmă din Grosseto de două săptămâni. Mama ei este disperată: „Viața mea s-a oprit”