in

Inundaţii violente în Italia: oameni salvaţi din copac, maşini înghiţite de pământ

Italia se confruntă din nou cu inundații de amploare. Cele mai mari probleme sunt în sud, unde a plouat cel mai mult.

În Sicilia, râurile au ieșit din matcă, iar șuvoaiele au intrat în case și au distrus drumuri. Mai multe mașini au căzut într-o groapă care a apărut după ce s-a rupt pământul de lângă un bloc. Iar un liceu a fost evacuat după ce a căzut tavanul. Pompierii au avut peste 200 de intervenții în doar o zi.

Asociația agricultorilor italieni, a organizație foarte influentă în țară, a spus că aceste fenomene meteo extreme sunt provocate de încălzirea globală. Şcolile din jumătatea de est a Siciliei au fost închise ca măsură de precauţie.

În urmă cu două săptămâni, un ciclon mediteranean s-a abătut asupra estului Siciliei. Potrivit mass-media, trei persoane şi-au pierdut viaţa şi enorme pagube materiale au fost raportate.

Furtună violentă în Sardinia

Un bărbat şi-a pierdut viaţa duminică după ce a fost luat de ape în timpul unei furtuni violente care a afectat insula italiană Sardinia, au anunţat serviciile de urgenţă, informează agenţia DPA.

Bărbatul vârstnic a rămas blocat în maşina sa duminică dimineaţă, în aşezarea Sant’Anna Arresi din sudul insulei. Când a reuşit să iasă din autovehicul, el a fost luat de curenţi după ce un curs de apă a ieşit din matcă, a indicat departamentul de pompieri.

Italia. Un mort și mai mulți dispăruți în urma unor inundații catastrofale

Mai multe forţe de intervenţie l-au căutat pe bărbat, al cărui corp neînsufleţit a fost găsit la scurt timp.

Puţin mai la est, în apropiere de municipalitatea Villa San Pietro, patru vânători au rămas izolaţi după creşterea nivelului unui râu. Forţele de intervenţie au intervenit în cursul serii pentru transportarea lor într-o zonă sigură, scrie Agerpres.

În apropiere, serviciul pentru intervenţii de urgenţă a trimis un elicopter pentru a salva cinci persoane care se refugiaseră din calea inundaţiilor într-un copac.

Apărarea Civilă anunţase pentru duminică mai multe furtuni severe pe insula Sardinia şi al doilea cel mai înalt nivel de avertizare pentru ziua de luni, în zona de sud.

În total, salvatorii au fost chemaţi să intervină de aproximativ 50 de ori în ajutorul persoanelor rămase izolate în locuinţe sau pentru a răspunde la alte urgenţe.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Catalin Tecuceanu cetatenie italiana

Atletul român Cătălin Tecuceanu a primit cetățenia italiană, naționala îl așteaptă

preot arestat banuit pedofilie

Italia, rețea de pedofili destructurată, depistat chiar și un preot