in

Artistă născută în România cucerește publicul italian. Și-a lansat primul album de covers de ziua ei. Cine este Loredana Errore

Loredana Errore, artistă italiană de origine română, și-a lansat vineri 28 octombrie primul ei album pentru PlayAudio / Azzurra Music. Se numește Stelle și este primul disc de covers al artistei, clasat al doilea după Amici în topul Emma. Proiectul vine la doi ani după albumul nelansat „There is life”.

Anunțul a venit la o zi după ziua de 27 octombrie, când artista a împlinit 38 de ani. În interiorul discului sunt piese de Mia Martini, Loredana Bertè (care au fost întotdeauna un punct de referință al Loredanei Errore), de Lucio Dalla dar și piese mai recente ale lui Blanco și Tiziano Ferro .

Iată cum a anunțat discul Loredana Errore, artistă italiană de origine română:

„ Muzica ca un liant între pământ și cer nu putea să nu aibă stele atât de pline de lumină infinită care să-mi arate calea din nou. „Stelele” acestui album mi-au însoțit creșterea umană și artistică. Întotdeauna mi-am dorit să le interpretez, dar unele dintre ele sunt atât de dificile încât de îndată ce am încercat să mă apropii am fost nevoită să renunț: le-am considerat vedete de neatins.

Coperta albumului Stelle

În acele vremuri nu aș fi crezut niciodată că s-ar putea întâmpla ca într-o zi să cânt cântece precum „ Miserere ” sau „ At least You in the universe” din cauza dificultății lor incontestabile. Și celelalte melodii, dar… acestea două sunt chiar înfricoșătoare.

„ Stelle ” este titlul pe care am vrut să-l dau acestui nou album. Și de fapt toate melodiile conținute sunt adevărate stele, precum și cele care le-au făcut să strălucească pentru noi. Cu această lucrare am revenit la baza mea de pe pământ: cea a interpretării. Când m-am identificat cu cântecele altora și cu cântatul, am încercat mereu să mă adaptez încercând să înțeleg profunzimea celor care ne-au povestit. Aducând la lumină, cu inspirație intimă, cântecul sufletului meu.

Marii artiști care au interpretat inițial piesele de pe acest album sunt stele. Mi-au permis să urmez un traseu care are esența, materia întrucât noi suntem firul comun, dialoguri care îmi permit să-mi exprim recunoștința față de Dumnezeu. Mulțumire pentru tot ceea ce pot face și pentru toate răspunsurile pe care le-au dat până în prezent și mi-au permis să nu mă simt singură, cultivând certitudinea că „există viață” și „există speranță”.”, a spus ea, citată de allmusicitalia.it

Lissa, tânără artistă română, după lansarea cu succes a un single în Italia: ”Vreau să întâlnesc comunitatea”

Loredana Errore -tracklist de pe noul album Stelle

Cine este Loredana Errore

Loredana Error este o cântăreață italiană de origine română.S-a născut la București pe 27 octombrie 1984. Pentru ea, muzica a fost întotdeauna liantul dintre viață și cer.

În septembrie 2009, a intrat la școala de talente „Amici” a Mariei De Filippi, o experiență foarte formativă, în timpul căreia a avut ocazia să facă duet cu mari artiști de calibrul lui Lucio Dalla și Pino Daniele și să obțină locul doi în finală, srie L’Opinionista.it.

Biagio Antonacci i-a scris primele melodii dintre care o biografică „Ragazza occhi cielo”, cu care a obținut discul de platină. Au urmat alte două albume și numeroase premii, inclusiv un Wind Music Awards.

În 2011 face duet cu Anna Tatangelo la Festivalul de la Sanremo cântând „Bastardo”, o melodie care concurează printre nume mari. În apogeul carierei și al succesului, și în vârstă de numai 28 de ani, se prezintă unul dintre cele mai semnificative obstacole ale tinerei sale vieți: un accident de mașină o pune la încercare, punând o mare întrebare cu privire la posibilitatea reluării carierei artistice, dar Loredana se „înalță” în toate sensurile.

Astăzi este puternic în noul drum pe care l-a luat: a lansat single-urile „100 Lives”, „It’s life that counts” și „Let’s go home”, urmate de „Madrid does not go to sleep”, cuprinse în album. „Există viață”.

În octombrie 2022, Azzurra Music a lansat albumul „Stelle” care, pe lângă câteva mari hituri italiene reinterpretate de Loredana, conține și ineditul „Nuova Terra”.

  1. Sei nell’anima (di Gianna Nannini)
  2. La sera dei miracoli ( di Lucio Dalla)
  3. Il mare d’inverno (di Loredana Bertè)
  4. Almeno tu nell’Universo (di Mia Martini)
  5. Miserere (di Luciano Pavarotti e Zucchero)
  6. Adesso Tu (di Eros Ramazzotti)
  7. Blu celeste ( di Blanco)
  8. Hai delle isole negli occhi ( di Tiziano Ferro)
  9. Nuova Terra

OG Eastbull, artistul român din Italia care a avut o copilărie dificilă

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 4]
familisti

Maghiarii se laudă că sunt înaintea italienilor la acest capitol: ”Suntem mai familiști!”

batrana italia furat

Italia, o bătrână de 82 de ani prinsă că a furat pâine și mortadella: ”Nu le spuneți nepoților mei!”. Ce a făcut directorul magazinului