in

Italia: cea mai scumpă trufă din istorie, scoasă la licitație pentru o sumă record. ”Este la fel de scumpă ca aurul”

Italia, cea mai scumpă trufă din istorie, scoasă la licitație pentru 184.000 de euro. „Este la fel de scumpă ca aurul, ba chiar ca o trufă albă de Alba”. Cea mai scumpă trufă albă din istorie a fost vândută la licitație la o valoare de peste trei ori mai mare decât cea a aurului (193 de euro pe gram față de 55 de euro pentru aur), scrie torino.corriere.it.
Acesta a fost câștigat de un om de afaceri din Hong Kong, care a plătit 184.000 de euro pentru a achiziționa ultimul lot de aproape un kg la cea de-a 23-a Licitație Mondială de Trufe Albe de Alba, care a avut loc ieri, duminică 13 noiembrie, în castelul Grinzane Cavour și, în același timp, în Hong Kong, Singapore, Seul, Viena și Doha.

După 14 ani în Italia, a înființat o plantație de tartufo în țară: ”Când am venit acasă, am spus că risc şi eu”

Italia, cea mai scumpă trufă din istorie: 950 de grame

950 de grame de tuber magnatum pico au fost disputate de zeci de cumpărători din toate colțurile lumii, cu scopul de a strânge fonduri pentru organizații caritabile din Italia și din străinătate.

Gazde, în conacul care a fost cândva casa contelui Camillo Benso, au fost Caterina Balivo, Paolo Vizzari și un Enzo Iacchetti oarecum înmărmurit în fața prețioaselor ciuperci hipogeane, după ce la ediția trecută scăpase o trufă care tocmai fusese licitată cu 5.100 de euro.

La Singapore au fost trimiși președintele regiunii, Alberto Cirio, și primarul orașului Grinzane Cavour, Gianfranco Garau, la Hong Kong, jurnalista Maria Pranzo, la Viena, consilierul pentru turism al municipiului Alba, Emanuele Bolla, iar la Seul, ambasadorul Italiei în Coreea de Sud, Federico Failla.

La Doha, orașul în care Enrico Crippa, bucătarul de patru stele, proaspăt distins cu o stea verde Michelin, va deschide un restaurant care se va numi „Alba”, a fost invitat la eveniment somelierul Vincenzo Donatiello.

Trei trufe în valoare totală de 23.600 de euro

Publicul din Grinzane s-a încălzit cu prima trufă de 155 de grame, botezată de nașul Fulvio Marino, brutarul de la Rai Uno. Prețioasa ciupercă subterană a fost câștigată de antreprenorul Bartolomeo Costamagna pentru 5.000 de euro.

Cel de-al doilea lot, avându-l ca naș pe actorul Andrea Bosca, a fost cumpărat de un cumpărător anonim din Londra, conectat telefonic la sală, pentru 7.600 de euro.

Cel de-al treilea lot, cel mai valoros dintre cele scoase la licitație la Grinzane Cavour, de 330 de grame, a putut conta pe un naș de excepție: Alberto Barbera, directorul Festivalului Internațional de Film de la Veneția. Pentru a ridica ofertele, regizorul a pus pe masă două bilete de festival, imposibil de obținut. Rezultatul a fost obținut deoarece ofertele au ajuns până la suma de 11.000 de euro. Câștigătorul ultimului lot înainte de marea finală a fost antreprenorul din Varese Guido Borghi.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Accidente cu trotineta electrică la Roma: Doi bărbați, de 23 și 63 de ani, au murit la câteva ore distanță

Năzbâtiile patronate de Departamentul pentru românii de pretutindeni, pe bani publici: „CUTURĂ” pentru românii din diaspora