in

Dezastru în insula Ischia, o alunecare de teren provoacă o adevărată tragedie: ”Sunt 8 morți”. Persoane dispărute, sute de persoane strămutate și izolate

Dezastru în insula Ischia. O rupere de nori a lovit insula Ischia în timpul nopții, provocând inundații și pagube pretutindeni, dar și probleme serioase în Casamicciola, care fusese deja devastată de o inundație în noiembrie 2009. Ploaia care a căzut violent pe parcursul nopții a provocat – în zori, puțin după ora 5 dimineața – o alunecare de teren în zona Celario, anunță Corriere della Sera.

„Este o tragedie, numărul persoanelor dispărute este încă incert în Casamicciola”, a declarat primarul din Ischia, Enzo Ferrandino.

Dezastru în insula Ischia

Bilanțul ar fi dramatic, după cum a dezvăluit ministrul Salvini: „Sunt deja opt morți”. Un bărbat a fost luat de noroi și salvat de salvatori: este conștient și nu are răni deosebite. O familie de trei persoane, un soț, o soție și un copil, sunt dispăruți. Nu se știe nimic despre o femeie străină în vârstă de 25 de ani care locuia într-una dintre casele care au fost măturate de noroi. Dar balanța celor dispăruți crește pe măsură ce trece timpul.

Carabinierii au confirmat că nouă persoane sunt în prezent date dispărute. În plus, un bărbat în vârstă de 60 de ani a fost transportat într-un cod roșu la spitalul Rizzoli din Ischia. El a fost măturat de alunecarea de teren din Piazza Maio.

Se sapă pentru a găsi supraviețuitori

Salvatorii au reușit, nu fără dificultate, să ajungă în zona cea mai afectată de alunecarea de teren, unde se află mai multe case măturate de alunecarea de teren. În această zonă, pompierii și oamenii de la Protecția Civilă fac săpături în căutarea persoanelor dispărute. Chiar în această zonă, în amonte de Piazza Maio, locuiește o familie formată dintr-un tată, o mamă și doi copii care sunt dați dispăruți.

În aceeași zonă, o femeie și o tânără nu au fost încă găsite. Din cauza vremii nefavorabile, legăturile pe mare din Ischia spre Napoli au fost întrerupte, în timp ce legăturile din Pozzuoli sunt garantate: de aici au plecat primele echipe de salvare pentru insulă. Asl Napoli 2 Nord a activat serviciul de salvare cu elicopterul.

Case măturate de noroi

Două case au fost complet măturate de noroi în Via Celario. Dar aproape toți locuitorii din zonă au rămas blocați în casele lor și fără curent electric. Case inundate la primele etaje, noroi pe străzi, numeroase sesizări de intervenții ale poliției și pompierilor. Un grup de persoane a rămas blocat în interiorul hotelului Terme Manzi. A fost nevoie de serviciile de salvare pentru a-i elibera și a-i lua.

Primarii celor șase comune de pe insulă – Barano, Casamicciola, Forio, Ischia, Lacco Ameno și Serrara Fontana – au semnat o ordonanță în care cer ‘să se evite pe cât posibil deplasările’, inclusiv din motive profesionale, atât pentru siguranța personală, cât și pentru ‘a nu îngreuna operațiunile de salvare’.

Măsura va rămâne în vigoare „până la sfârșitul actualei alerte meteorologice”. Situația este critică pe întreaga insulă. „Sunt aproximativ 30 de familii izolate”, a declarat primarul din Lacco Ameno, Giacomo Pascale, „și aproximativ zece clădiri prăbușite.

Alunecarea de teren a ajuns la malul mării

De asemenea, un râu de noroi a măturat mai multe mașini, care, împreună cu copacii doborâți de alunecarea de teren, au ajuns până la mare, în zona Piazzale dell’Ancora, în portul portului. La bordul uneia dintre aceste mașini se aflau două persoane care au fost prinse și salvate de pompieri. În celelalte patru, care au ajuns pe faleză după ce au fost luate de valuri și târâte în mare, nu este încă clar dacă la bord se aflau persoane.

Alunecarea de teren, care a luat naștere în partea superioară a localității Casamicciola, a ajuns pe malul mării, în Piazza Anna De Felice. Portul Casamicciola este impracticabil din cauza mării agitate și a vântului. Protecția civilă, pompierii și carabinierii au acționat încă din zori. De la ora 21:00 aseară, 25 noiembrie, și până diseară, Campania este în alertă meteo portocalie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Robert Constantin Varaticeanu ceasornicar Gaiarine Treviso

Treviso, un ceasornicar român celebru a pus pe fugă trei bandiți: „S-au făcut că cer ajutor la unu dimineața”

Papa Francisc va adresa un salut românilor, în limba română duminică, la rugăciunea Angelus, cu ocazia Zilei Naționale