in

Papa Francisc va adresa un salut românilor, în limba română duminică, la rugăciunea Angelus, cu ocazia Zilei Naționale

Papa Francisc salută românii – Românii vor fi binecuvântați de Papa Francisc, în limba română, duminică, la rugăciunea Angelus, în cinstea Zilei Naționale, anunță Asociația Românilor în Italia (ARI).

Papa a răspuns pozitiv la solicitarea ARI de a adresa un salut în limba română. Iată un fragment din scrisoarea ARI către Papa Francisc:

„Sanctitatea Voastră, așa cum s-a întâmplat deja în anii trecuți, vă cerem salutarea prețioasă și binecuvântare poporului român cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României de 1 decembrie. Duminică, 27 noiembrie, o mare reprezentare a comunității românești, cca. 500 de membri ai Asociației Românilor din Italia vor participa la rugăciunea Angelus din Piața Sf. Petru.
Privilegiul de a primi salutul în limba română de la Sanctitatea Voastră este considerat un dar și un semn prețios
tangibil al bunătății paterne a Sanctității Voastre. Români, creștini catolici și ortodocși, în ciuda suferinței în viața de zi cu zi, sunt foarte statornici în credință și rugăciune în favoarea Suveranului Pontif. Ei sărbătoresc Ziua Națională a României departe de patria lor.”

Asociația Românilor din Italia și Asociația Salvamamme organizează duminică 27, Noiembrie 2022 la ora 14.30 la Teatro Atlantico din Roma un eveniment cu ocazia Zilei Naționale a României.

Ziua Națională a României la Roma, cu invitați speciali copii români din Ucraina. Giorgia Meloni va fi premiată

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 2]
alunecare teren ischia

Dezastru în insula Ischia, o alunecare de teren provoacă o adevărată tragedie: ”Sunt 8 morți”. Persoane dispărute, sute de persoane strămutate și izolate

VIDEO – Polițist italian filmat în timp ce bate un român la Rieti. „A fost declanșată o anchetă disciplinară”