in

Accident pe A10, șoferul unui autobuz cu 50 de copii a căzut inconștient: o profesoară a ținut de volan și a evitat tragedia

Șofer prăbușit la volan pe autostradă – Datorită reflexelor unei profesoare, niciunul dintre cei de la bordul autobuzului nu a fost grav rănit. Un autobuz plin de elevi, care circula pe autostrada A10 s-a izbit de zidul de la Pietra Ligure. 50 de copii de la Institutul Boine din Imperia, împreună cu cinci profesori, mergeau într-o excursie la Limone Piemonte pentru o zi pe zăpadă organizată de școala de schi locală. La un moment dat, șoferul a căzut inconștient.

„Șoferul s-a simțit rău și a leșinat. Noroc că o profesoară s-a grăbit să țină volanul, limitând pagubele și salvând situația», a spus directoarea școlii..

„A ținut volanul evitând ce era mai rău”


Italia, șofer de 40 de ani răpus de un atac de cord, camionul plin cu lichid inflamabil, reușește să se oprească înainte de a muri

Șofer prăbușit la volan pe autostradă

A reușit să țină volanul și să evite o tragedie. O profesoară de la Istituto Comprensivo Boine din Imperia este eroina întâmplării de pe au în timp ce se afla cu colegii săi și cu 50 de copii la bordul unui autobuz care se îndrepta spre o excursie la Limone pentru o zi pe zăpadă.

Conform celor reconstruite, în călătoria pe A10 , lângă Pietra Ligure, șoferul s-a simțit rău și a pierdut controlul autobuzului. Datorită intervenției profesoarei, care a ținut volanul, autobuzul nu s-a ciocnit de alte vehicule sau de cel de-al doilea autobuz școlar (cu alți 50 de elevi) și s-a ciocnit cu peretele de la marginea autostrăzii.

Copiii, toți foarte speriați în urma impactului, sunt din fericire în stare bună. În ceea ce privește  bilanțul complet al răniților, este vorba despre șoferul de 58 de ani care a fost transportat în cod galben la spitalul Santa Corona  și 5 copii răniți, nu grav.

„Astăzi – explică directoarea Serena Carelli contactată de ImperiaPost – două autobuze cu câte 50 de elevi la bord fiecare de la Istituto Comprensivo Boine, atât de la liceu, cât și de la școala primară din Piazza Mameli, au plecat spre ceea ce trebuia să fie un excursie de o zi cu zăpadă la Limone Piemonte.

Profesorii (5 pentru fiecare autobuz) mi-au explicat că poliția rutieră tocmai a verificat vehiculele și șoferii, verificare care se face în excursiile școlare. Apoi au pornit, dar la scurt timp, șoferul primului autobuz a suferit o boală.

Din fericire, profesoara care stătea în față a observat acest lucru și s-a grăbit să țină volanul astfel încât autobuzul să se târască pe lângă zid. Fără intervenţia ei s -ar fi putut întâmpla o tragedie.

Copiii au fost foarte speriați, atât cei din autobuzul prăbușit, cât și cei din autobuzul care îl urma, care au asistat la scenă , dar sunt bine.

Toți au fost duși la spital pentru a li se face verificările necesare și au fost anunțate familiile ”.

Citește și ➡ Padova, șoferul microbuzului școlar moare brusc la volan, mașina se izbește de un autobuz. „Nu suferea de nicio boală”

Eroina momentului, Ilaria Gallio, 29 de ani

„Totul s-a întâmplat în câteva clipe, chiar dacă mi s-au părut ore”. Așa începe povestea Ilariei Gallio, în vârstă de 29 de ani, de patru ani profesoară de italiană, engleză, istorie și educație motrică de la Institutul Boine, care în acea dimineață de 3 martie se afla la bordul autobuzului, cu 50 de copii și alți 3 colegi.

Ilaria a reușit să țină volanul și să evite ceea ce ar fi putut fi o tragedie uriașă, scrie Imperia Post.

Eroina momentului, Ilaria Gallio

„Totul s-a întâmplat în câteva clipe, chiar dacă mi s-au părut ore întregi – povestește Ilaria pentru ImperiaPost – călătoream când am observat că șoferul tot derapa și nu am înțeles ce se întâmplă. Așa că m-am ridicat și l-am văzut aplecat peste volan. La început am crezut că a adormit și am încercat să -l trezesc, dar nu a reacționat. Acolo m-am speriat, nu știam ce să fac, pentru că șoferul ținea piciorul pe accelerație.

Așa că am acționat din instinct, am încercat să țin volanul și am încercat să pun frâna apăsând pe picioarele șoferului . Nu știu dacă am reușit, dar între timp ne-am lovit de balustradă, poate cu o viteză nu prea mare , iar asta ne-a permis să atenuăm impactul împotriva peretelui pe banda din sens opus. La scurt timp după venea viaductul, am fi putut ajunge mai jos, nu mă pot gândi la asta.

Copiii erau foarte speriați, chiar dacă nu și-au dat seama imediat ce se întâmplă. Din fericire, am verificat că toată lumea avea centurile de siguranță puse. În afară de câteva vânătăi de la lovirea scaunului din față, nu au fost răniți, Slavă Domnului.

Șoferii s-au oprit imediat și ne-au ajutat sunând la ajutor și la poliție. Odată ce traficul s -a oprit, colegul meu a apăsat mânerul de urgență pentru a deschide ușile și am ieșit din autobuz . Salvatorii au fost foarte amabili, au avut grijă de noi și ne-au însoțit până la cabina de taxare și apoi la spital pentru investigarea cazului.

Călătoria pe care toată lumea o aștepta cu atâta emoție a fost ratată, dar cel mai important este că totul a decurs bine. Până și șoferul și-a revenit acum.

Nici eu nu m-am ranit, dar in ultimul impact trebuie sa fi lovit undeva pentru ca la urgente mi-am dat seama ca am vânătăi si mi-au dat prognostic de 7 zile.”

Citește și ➡ Italia, se simte rău la volan și oprește în Autogrill: șofer de camion găsit mort. Tragedie pe autostrada A4

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
dreptate familie romani italia

Dreptate pentru o familie de români, despăgubiri de 390.000 de euro pentru moartea copilului, după 8 ani de judecată: ”Era un mic geniu”

prostitutie romance italia

Italia, detalii infiorătoare: românce obligate prin violență și sclavie să se prostitueze, doi români arestați