in

Badante exploatate la Varese, revoltător ce a pățit o româncă: „Aruncată în stradă”

Badante exploatate de o cooperativă din Varese, cazul a ajuns la Tribunal. O româncă a depus mărturie în fața judecătorului. Două persoane sunt acuzate de intermediere ilicită de forță de muncă și grup infracțional.
Citește și: Mafia badantelor, femei din Moldova exploatate în Basilicata, șefa răutăților era Valentina Duca

Românca a depus mărturie în fața judecătorilor de la Tribunalul Varese, amintind de momentul în care câteva îngrijitoare conaționale apelaseră la ea pentru ajutor, deoarece erau exploatate de cooperativa la care lucrau. Cooperativa le adusese atunci în Italia, plasându-le în casele familiilor care aveau nevoie de îngrijire pentru persoane neautosuficiente.

Badante exploatate de o cooperativă din Varese

Contribuții neplătite, fără zile libere, salarii inadecvate și interdicție absolută de a cere explicații. Pedeapsa, excluderea din cooperativă și deci pierderea locului de muncă. Acestea sunt cele mai grave condiții reclamate de îngrijitoare: aproximativ 30 au fost implicate în afacerea care a început încă din 2009. Trei dintre ei s-au alăturat părții civile în proces.

Diverse mărturii au fost deja auzite în cadrul dezbaterii privind condițiile de muncă ale îngrijitoarelor, despre viața lor de zi cu zi. Situația era complicată în special pentru femeile care nu puteau rămâne peste noapte la domiciliul persoanelor asistate și, prin urmare, s-au trezit la sfârșitul zilei într-un apartament in Varese, in disponibilitatea referentului lor, unde puteau folosi o camera cu un singur pat.

Taranto, cere „comision” unei badante pentru fiecare persoană în vârstă pe care o asistă: arestată

Îngrijitoare bolnavă, aruncată în stradă

La aceste povești se adaugă un alt episod. „Într-o zi mă contactează fratele unei românce – a povestit românca judecătorilor – spunându-mi că sora lui a fost în spital pentru o criză de epilepsie. I se făcuse rău la domiciliul persoanei pe care o îngrijea, iar cei prezenți acolo crezuseră că este beată și luaseră legătura cu cooperativa”.

Potrivit femeii, direct unul dintre cei doi inculpați actuali, acum în vârstă de 68 de ani, s-a deplasat la fața locului și a ridicat-o pe îngrijitoare, făcând-o să urce în mașină și spunându-i, printre jigniri, că cooperativa nu mai avea nevoie de ea și, prin urmare, de acolo aveau să o ducă în curând la aeroport.

Femeia care era în criză de epilepsie a fost aruncată efectiv pe stradă, lângă o stație de autobuz. Acolo, în indiferență generală și încă suferind, ea este jefuită . Și în sfârșit salvată de o doamnă, care o observă trecând, se îngrijorează și sună la poliție. Apoi a fost dusă la spital, și-a încheiat românca dramatica povestire, scrie luinonotizie.it.

Perioada de probă pentru colf și badante 2023: durată și mecanism

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
român 39 de ani găsit fără suflare

Un român de 39 de ani găsit fără suflare pe o bancă din Milano, cauza morții încă necunoscută

Mister Rovigo găsit mama împușcată

Mister la Rovigo: doi copii și-au găsit mama împușcată în cap, nu se știe de unde s-a tras glonțul