in

Italia, învățătoare suspendată pentru că a recitat în clasă Tatăl Nostru și Ave Maria

Italia, învățătoare suspendată pentru că a recitat în clasă Tatăl Nostru și Ave Maria

Învățătoare suspendată pentru că a recitat Tatăl Nostru și Ave Maria. Marisa Francescangeli, învățătoare la școala elementară din San Vero Milis (Oristano) a fost suspendată pentru 20 de zile cu reducere de salariu. Problema ajunge până la Parlament.

Dezbaterea despre crucifix în școli durează de ceva timp, problema spectacolelor de Crăciun revine în fiecare an și recent o școală din Modena a interzis binecuvântarea de Paște, dar în provincia Oristano există o școală care chiar bate toate recordurile. Acolo o învățătoare a fost suspendată pentru 20 de zile (fără niciun fel de salariu). Vina ei? I-a pus pe copii să recite Tatăl nostru și Ave Maria (Bucură-te Maria) înainte de Crăciun.
>>> Citește și: În Italia se abolesc nașii: din iulie biserica nu-i mai acceptă la botezuri și confirmări. „Botezul religios ar trebui complet interzis minorilor”

Învățătoare suspendată pentru că a recitat Tatăl Nostru și Ave Maria

Faptul – povestit de L’Unione Sarda – a avut loc pe 22 decembrie 2022, ultima zi de scoala dinaintea sarbatorilor de Crăciun. Marisa Francescangeli, învățătoare la școala primară din San Vero Milis, din provincia Oristano, înlocuia o colegă dintr-o altă clasă, clasa a treia. I s-a părut o idee frumoasă, tocmai din cauza apropierii de Crăciun, să-i pună pe cei mici să facă un mic rozariu și înainte de a-și lua rămas bun, să recite împreună Tatăl Nostru și Ave Maria.

Două mame fac reclamație și ea își cere scuze

A crezut – după cum a povestit mai târziu – că a făcut ceva frumos. Și pentru că, a confirmat ea, niciunul dintre elevii săi nu a renunțat vreodată la lecțiile de religie.

Dar evident că a greșit. Pentru că două mame s-au dus la director să se plângă. Și astfel, câteva săptămâni mai târziu, profesoara a fost convocată și și-a cerut scuze pentru că, evident, a rănit sensibilitatea cuiva.

Suspendarea

La începutul lunii martie, Marisa Francescangeli a fost chemată la direcție pentru a semna notificarea de suspendare emisă de către directorul Alessandro Cortese și biroul școlii provinciale. O lovitură pentru ea, în vârstă de 56 de ani, dintre care mai mult de jumătate petrecuți în clasă cu copiii ei.

În acel moment, de altfel, femeia se afla acasă în concediu medical. În momentul de față Marisa este încă acasă și se va putea întoarce la școală abia după 16 aprilie.

Printre reproșuri – pe lângă rozariu și rugăciuni – se numără și „îngrozirea” elevilor explicându-le consecințele negative ale fumatului.

Pe scurt, o poveste plină de absurdități, atât de mult încât profesorul a depus contestație.
>>> Citește și: Episcopul Siluan: La orele de religie din Italia să se predea catehismul ortodox

Cazul ajunge la Parlament

Cazul a ajuns și în Parlament. Deputatul Francesco Mura (Frații Italiei) a adresat o întrebare urgentă ministrului Educației Giuseppe Valditara :
„Consider absurdă și aberantă decizia, luată de director și de biroul școlii regionale, de a aplica o pedeapsă unei învățătoare pentru simplul fapt de a fi recitat o rugăciune în clasă cu elevii săi. Dacă frica este că cuvântul lui Dumnezeu poate afecta negativ creșterea și dezvoltarea copiilor noștri, acest lucru s-ar putea aplica și studiului gândirii unor personaje precum Gramsci sau D’Annunzio sau oricine altcineva care a contribuit la creșterea intelectuală a civilizației occidentale și, prin urmare, a națiunii noastre. Italia este o țară laică a cărei istorie democratică nu poate ignora rădăcinile sale catolice”.
>>> Citește și: De duminica viitoare intră în vigoare noua versiune a rugăciunii ”Tatăl Nostru”, iată ce modificare va avea

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Italia femeie împușcată copilul

Italia: femeie împușcată în cap de copilul său de opt ani, victima a murit pe loc

ocupație secretar de stat ministerul diasporei

Noua ocupație a unui fost secretar de stat la ministerul diasporei: cum să ajungi șaman în Ecuador