in

Torino: insultată, bătută și obligată să doarmă pe balcon, ani de zile de iad din cauza badantei

ItaliaTorino, insultată, bătută și obligată să doarmă pe balcon. Ani de zile de iad din cauza badantei. Era obligată să calce și să spele podelele până la ora două dimineața, dormea pe jos sau pe balcon, nu avea voie să iasă din casă și, de fiecare dată când încerca să se revolte, era insultată și bătută cu lovituri de picior, pumni și lovituri.
Citiți și: Monza, român arestat pentru că și-a bătut soția de față cu fiicele lor, una dintre ele a reușit să cheme poliția

Torino: insultată, bătută și obligată să doarmă pe balcon,

Elisa, acum în vârstă de 55 de ani, se simțea ca o Cenușăreasă a zilelor noastre, iar carabinierii, alertați de vecini și de tutorele ei, au fost cei care au eliberat-o din sclavia ei. Monica, în vârstă de 45 de ani, femeia care ar fi ținut-o ani de zile segregată în casă, a fost arestată de anchetatorii de la secția de poliție din Nichelino, în timp ce mamei presupusului torționar, în vârstă de 66 de ani, i s-a interzis să se apropie de victimă.

Elisa, din Torino, este o persoană extrem de vulnerabilă și, din cauza tulburărilor de comportament, trebuie să fie „ghidată” zilnic. Cu toate acestea, coșmarul ei a început în 2016, când tatăl Elisei, cu puțin timp înainte de a muri, i-a cerut îngrijitoarei sale „de încredere” să se ocupe de nevoile fiicei sale.

Până atunci, relațiile dintre cele două femei păreau bune, iar Monica a acceptat de bunăvoie să o găzduiască pe femeia de 55 de ani, primind chiar și o sumă lunară pentru cheltuielile personale ale Elisei. De când s-a mutat cu îngrijitoarea tatălui ei, însă, viața Elisei a devenit un iad.

„La început totul era bine”

Așa a început victima povestirea la carabinieri, „dar eu eram obișnuită să fac lucrurile în felul meu, iar ea nu a tolerat acest lucru. A început să se poarte urât cu mine și să mă bată, nu era mulțumită de modul în care făceam curățenie. Apoi, în 2021, vaza s-a revărsat. A început să mă bată cu o vergea de fier și nu-mi mai trecea telefoanele rudelor mele. Îmi spunea că o să mă închidă într-un centru de psihiatrie și că mă vrea moartă, mă lega de pat pentru că nu voia să mănânc noaptea’.

Copiii minori ai femeii participau și ei la violențe, iar într-un caz Monica ar fi folosit un fier de călcat pentru a arde brațul victimei: ‘Dormeam pe jos, ca niște câini, dar și pe balcon’, a adăugat Elisa, ‘eram servitoare, dar nu mâncam cu ei pentru că spuneau că put. Apoi mă amenința: ‘Dacă chemi avocatul, te omor'”.

După prima plângere, care datează din 2018, când Elisa, de teama represaliilor, declarase că ‘nu a suferit hărțuiri’, noile denunțuri ale unui vecin și ale tutorelui victimei, carabinierii s-au prezentat la casa Monicăi și a mamei sale în 2021 . Elisa era ‘într-o stare de malnutriție avansată, cu mai multe vânătăi pe corp și cu ochiul drept umflat’. Victima a șoptit: ‘Vă rog să mă luați’ și a fost apoi dusă la spital. În urmă cu câteva zile, Monica a ajuns în arest la domiciliu, în timp ce Elisa a fost plasată într-o instituție protejată.

sursa: Corriere.it

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
cearta pentru chirie la Desio

Caserta, italiancă înjunghiată de românul care îi îngrijea soțul. „Băuse peste 2 litri de vin”

Un român a murit pe neașteptate într-o casă de la marginea orașului Policoro, în Basilicata

Român de 55 de ani moare pe neașteptate într-o casă din Policoro: „S-a simțit rău brusc”