in

Un local din Treviso închide după o lună din lipsă de personal: ”Ofer 1.600 de euro net, nu vine nimeni”

Știri ItaliaUn local din Treviso se închide într-o lună. După ce s-a deschis pe 31 martie pe Strada Comunale delle Corti, un antreprenor și-a închis localul pe 30 aprilie din cauza lipsei de personal. „Am restructurat localul cu o lună înainte de deschidere și aveam nevoie de patru persoane pentru a-l gestiona: două au demisionat, în timp ce o a treia persoană a avut probleme de sănătate”, spune el.

„Am rezistat, lucrând chiar și 15 ore pe zi, dar nu puteam să lucrez pentru trei persoane și să risc să ofer un serviciu slab clienților mei, așa că am decis să închid. Am rugat-o pe fata care a rămas cu mine să vină să lucreze în celălalt club al meu din Jesolo, pentru că eu nu las pe nimeni pe stradă’.

Citește și: Artist român din Italia, condamnat la 8 ani de închisoare: „Și-a sechestrat soția pentru moștenire”

Contract de 48 de ore pe săptămână pentru 1.600 de euro pe lună

Înainte de a lua decizia de a închide clubul până la o dată ulterioară, antreprenorul, împreună cu cei trei parteneri ai săi, a încercat să recruteze personal prin intermediul canalelor sociale și cu ajutorul unei agenții, dar, din păcate, nu a găsit pe nimeni.

Contractul propus era de 48 de ore pe săptămână cu normă întreagă, cu ture de opt ore și un salariu net de 1.600 de euro pe lună. ‘Contractul național este de 1.450 de euro net pe lună, întotdeauna pentru 48 de ore pe săptămână, așa că salariul pe care îl ofer colaboratorilor mei este cu 150 de euro mai mare’, explică Molitierno.

‘Nu am făcut niciodată contracte sezoniere, nici măcar în clubul meu din Jesolo. Caut persoane care sunt dispuse să lucreze alături de mine, garantând un serviciu bun pentru clienți și să colaboreze între ele, ajutându-se reciproc’.

Local din Treviso închide după o lună din lipsă de personal

Dar de ce este atât de greu să găsești în acest moment persoane dispuse să lucreze în Boe Public House? „Nu sunt singurul antreprenor care are probleme cu angajarea de personal, deoarece există mai multe afaceri în Treviso în aceeași situație ca și mine”, explică Molitierno. „Cred că sunt mulți tineri care doresc cu siguranță să lucreze, dar cred că după apariția Covid-19, percepția asupra muncii și a valorii acesteia s-a schimbat. Astăzi, tinerii dau prioritate altor lucruri”.

Boe Public House din Treviso este un local de 200 de metri pătrați echipat cu biliard, darts, fotbal de masă și jocuri de box și este deschis publicului în fiecare zi de la ora 18.00 la ora 2.00.

Închis ”în așteptarea personalului”

Se va închide în scurt timp, dar Molitierno nu se dă bătut. După 30 aprilie, va profita de această închidere pentru a se dedica unor lucrări suplimentare și va relua apoi căutarea de personal cu mai mult calm. Între timp, el va continua să se ocupe de clubul pe care l-a deschis în Jesolo în 2017, unde lucrează șase persoane, gata să facă față sezonului estival.

‘Multe persoane m-au atacat pe rețelele de socializare fără să mă cunoască, acuzându-mă că sunt incapabil să găsesc personal’, spune antreprenorul. ‘Cred că am făcut tot ce am putut până acum, așa că nu mă voi grăbi să caut persoanele potrivite și voi redeschide restaurantul cât mai curând posibil’.

sursa: | Corriere.it

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]
Cei mai bogați români, fratii Pavăl de la Dedeman cumpără un megahotel în Italia

Frații Pavăl de la Dedeman cumpără un megahotel în Italia, cu 167 de camere. „Aici a stat Churchill”

”Un colț din România” la Ambasadă – descoperit în Campania ”Cu România în inimă”