in

Imigranţii discriminaţi pe piaţa muncii din Italia: câştiga cu 300 euro mai puţin ca italienii

Străinii sunt plătiţi mai puţin decât italienii , iar nivelul de şomaj printre străini a atins 11,4% (faţă de o medie naţională în Italia de 8,4%). CGIA din Mestre a analizat, după declaraţiile ministrului Tremonti, nivelul retributiv şi ocupaţional al străinilor prezenţi regular în Italia. Din această analiză reiese că imigranţii primesc în medie 965 de euro net pe lună: cu 319 euro mai puţin decât italienii.

"Această diferenţă – explică secretarul de la CGIA din Mestre Giuseppe Bortolussi – esta datorată faptului că vechimea în muncă în rândul imigranţilor este în medie mult inferioară celei acumulate de italieni. De aceea, primii au sporuri de vechime mai mari decât ceilalţi".

O altă diferenţă semnificativă se referă la rata şomajului: cea a străinilor prezenţi regular în Italia, în schimb, a atins 11,4%  faţă de o medie a şomajului naţional de 8,4%.

La nivel teritorial, Basilicata este regiunea care prezintă procentul de străini şomeri cel mai ridicat (18,9%). Urmează Piemonte/Valle d'Aosta (15,4%), Liguria (13,8%), Abruzzo (13,6%) şi Friuli V.G. (13,2%). De la începutul crizei până astăzi, aproape 110.000 străini şi-au pierdut locul de muncă. Numărul total al imigranţilor în căutarea unui loc de muncă este de circa 265.800.
 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Oraşul european cu cea mai rapidă conexiune internet se află în România!

Un italian condamnat la 8 ani de închisoare pentru că a abuzat sexual de o fetiţă româncă