in

Român de 52 de ani, fără adăpost, mort la Torino

S-a întâmplat pe 1 mai în faţa supermarket-ului Lidl de pe via Aosta, zona Barriera di Milano, la Torino. Un român fără adăpost, de 52 de ani, obişnuit al locului, a fost secerat de un infarct. Amicii săi fără adăpost au improvizat a doua zi în parcare o mică ceremonie în memoria lui.

Au făcut un cordon de lumânări în jurul vechiului Ford Focus care pentru lung timp a fost casa sa şi care, pe 1 mai, a devenit mormântul său. Este ultimul salut pe care amicii lui Ion Barbu, de 52 de ani, originar din Bacău, România, au vrut să i-l dedice.

O ceremonie funebră simplă, organizată pe stradă, acelaşi loc unde mulţi dintre ei dorm, mănâncă, pur şi simplu trăiesc zi după zi. Ion Barbu a trăit şi a şi murit, pe 1 mai, secerat de un infarct, în parcarea Lidl de pe via Aosta.

Acela era un loc bun în care să trăiască: era un loc de trecere şi magazinul situat la doi paşi era ideal pentru a cumpăra de mâncare şi de băut când existau ceva bani în buzunare. Maşina Ford Focus care devenise casa sa nu era a lui: este înmatriculată pe numele unui albanez care locuieşte pe corso Palermo. Era goală, abandonată în parcare, şi el s-a cazat în ea.

L-au găsit rezidenţii care, vineri 1 mai dimineaţa, au observat corpul prin geamurile vechii maşini parcate în faţa supermarket-ului. Au chemat carabinierii. Puţin mai târziu medicul legist a constatat decesul. Ridicarea cadavrului, procesele verbale, cercetările pentru identificarea proprietarului maşinii sunt operaţiuni specifice în aceste cazuri.

Lumânările aprinse a doua zi în parcare, în jurul Ford-ului, au fost salutul unor persoane la fel de disperate care, la colţurile străzilor şi parcărilor, devin o adevărată familie.

Român mort de frig la Lugo. Avea 52 de ani

Român de 46 de ani, fără adăpost, mort de frig la Torino. „E o înfrângere a orașului și a Bisericii”

„Toată familia într-o baracă”. După opt ani pe stradă, acum locuiesc la Torino, într-o ”colibă invizibilă”

Cerşetor român găsit mort la Sesto San Giovanni

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Maimuţă, întoarce-te în ţara ta! Te bag în spital „. Un şofer a agresat o fată de origine marocană

Cristian Diaconescu, în vizită la Bologna: ”Eu am fitilul scurt, eu reacţionez imediat şi categoric la orice atacuri împotriva diasporei”