in

Campionul fiu de imigranți a primit cetățenia: Yassine va concura pentru Italia

Tânărul semifondist lombard de 22 de ani, fiu de imigranți marocani crescut în Italia, este în sfârșit italian și potrivit legii. Președintele Italiei, Sergio Mattarella, a semnat decretul de acordare a cetățeniei, care va permite atletului, printre alte lucruri, să alerge în iulie pentru țara sa la Campionatele Europene de la Tallin.

Astfel ia sfârșit un paradox. Rachik a fost deja de 25 de ori campion italian, având în vedere că federația de atletism Fidal, în cadrul granițelor italiene, îl echivalează atleților care au deja cetățenia. Cu toate acestea, nu putea purta tricolorul italian la competițiile internaționale.

Quirinale a răspuns astfel nu numai legitimelor aspirații ale lui Rachik ci și celor peste douăzeci de mii de semnături strânse de o petiție online promovată de deputatul Pd Khalid Chaouki.

”Yassine să concureze pentru Italia”, cerea textul petiției, ”în numele victoriilor sale și a tenacității sale, dar mai ales în numele unei țări care are extremă nevoie de tineri ca el, italieni de fapt, dar încă, în mod nedrept, străini potrivit legii”.

”Mulțumim președintelui Sergio Mattarela pentru sensibilitatea și atenția față de tema cetățeniei pentru tinerii de origine străină născuți și crescuți în Italia, așa cum mulțumim Ministerului de Interne și tuturor instituțiilor care au contribuit la acest important deznodământ”, a spus Chaouki. ”Acum Italia va putea concura în Europa cu cel mai bun atlet al său”.

”Acest caz foarte simbolic – speră deputatul – să fie un deschizător de drumuri pentru reînceperea unei discuții serioase și rapide în Parlament privind reforma legii privind cetățenia. O reformă invocată de ani de zile, dar care din păcate e mult, mult prea lentă față de Yassine Rachik”.

Elvio Pasca


”Cetățenie pentru Yassine!”, campionul pe care Italia încă îl tratează ca pe un imigrant


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cetățenia italiană: după câți ani poți deveni cetățean italian?

Menajere, îngrijitoare și bone. Pot primi lichidarea (TFR) și în timp ce lucrează?