in

18.000 de euro din concerte-țeapă în Italia, escrocul român a fost arestat de carabinieri

Întorsătură neașteptată în cazul ”spectacolelor-țeapă”. Organizatoarea din Italia, Camelia Maria Bichiș, se declară nevinovată și pentru a demonstra acest lucru organizează împreună cu carabinierii din Lazise un flagrant.

Totul a fost pregătit pentru ca așa-zisul organizator din România, Aron Mihai Răducu, să poată fi reținut în momentul în care solicita o parte din banii pentru spectacolele ce urmau să fie organizate la Roma, Torino, Milano și Valeggio sul Mincio: 18.000 de euro. Aron a venit în Italia să încaseze banii și să plece urgent, lăsând însă în urma lui doar promisiunea că artiștii de pe afiș vor fi prezenți și spectacolele vor avea loc. A fost însă arestat iar cercetările sunt în desfășurare.

Au fost din nou contactați artiștii care figurau pe afiș, aceștia negând orice legătură cu Aron Răducu sau semnarea vreunui angajament pentru vreunul din cele patru spectacole.

Victima acestei situații rămâne însă Camelia Bichiș, cea care începuse organizarea și a cheltuit din buzunarul propriu bani pentru publicitate. ”Am trăit un adevărat coșmar în aceste zile. Lumea mă cunoaște de persoană cinstită, cum aș fi putut să fac o asemenea escrocherie. E adevărat că am avut o încredere totală în acea persoană, credeam că e cinstită, mai ales că mi-a trimis tot felul de documente și împuterniciri. Ar fi trebuit să verific mai bine totul. M-am trezit la timp și în toată această perioadă nu am reacționat în niciun fel, nici la apelurile dumneavoastră nu am răspuns, pentru a face tot posibilul ca Aron Răducu să vină în Italia. Îmi ceruse 18.000 de euro acont și l-am invitat să vină să îi ia. Nu trebuia să bănuiască nimic. Acum e reținut și au început cercetările.”, ne-a declarat ea.

În privința banilor încasați pe bilete, Camelia Bichiș ne-a declarat că vor fi restituiți în totalitate. ”Mai mult de jumătate au fost deja restituiți, iar cele mai multe persoane au doar prenotat, fără să plătească încă. Noi vom da banii înapoi, până la ultimul cent. Nu vreau să știu că cineva rămâne în pierdere. În pierdere voi rămâne eu, care am cheltuit peste 1000 de euro în publicitate, timp pierdut și mai ales imaginea mea, care a fost murdărită. Sper ca lumea să înțeleagă că am avut cele mai bune intenții, că am acceptat să pornesc cu organizarea spectacolelor pentru că exista un motiv umanitar, ajutam niște familii aflate în dificultate. Apoi, aș fi adus puțină bucurie românilor care doreau să asculte muzică românească.”

Andi Rădiu
[email protected]


 

Citește despre acest caz: 

Concerte-țeapă în Italia sau cum să faci bani cu Mirabela Dauer și Fuego fără știrea lor

Iată mai jos procesul verbal al carabinierilor din Lazise, după denunțul și reținerea lui Aron Mihai Răducu:

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

EXCLUSIV şi HALUCINANT Procesul verbal al Congresului Diasporei, scris pe genunchi, cu greşeli de ortografie

Marius Livanu: «Voi fi un preşedinte laic»