in

Român din Italia condamnat și închis pe nedrept timp de peste 4 ani, găsit complet nevinovat de Curtea de Casație

Av. Francesco Sorace (foto) publică în NtaCalabria știrea că un român, închis timp de peste 4 ani, a fost găsit complet nevinovat de Curtea de Casație.

”Secția a IV-a Penală a Curții Supreme de Casație, acceptând recursul prezentat și discutat de avocatul Francesco Sorace din Taurianova, a anulat fără trimitere la altă instanță, deoarece fapta nu există, condamnarea aplicată de Curtea de Apel din Reggio Calabria pe 12 octombrie 2015 domnului Boka Zoltan, cetățean român acuzat de DDA din Reggio Calabria de infracțiuni deosebit de grave precum traficul și ținerea în sclavie a două femei române F.T și S.M., de asemenea de inducerea, favorizarea și exploatarea prostituției acestora.

Boka Zoltan fusese arestat la Rosarno pe 14 ianuarie 2011 și condamnat de Curtea de Apel din Palmi, prezidată de d-na Silvia Capone, în iulie 2013, la pedeapsa de treisprezece ani de închisoare. Întâia Secția a Curții de Apel din Reggio Calabria, prezidată de d-nul Bruno Finocchiaro, pe 6 martie 2014, acceptând numai parțial apelul propus în interesul lui Boka Zoltan de avocatul Sorace, a redus pedeapsa la șase ani și șase luni de detenție și l-a achitat de infracțiunile de trafic (de ființe umane) și ținere în sclavie a părților vătămate F.T și S.M.

Această sentință a fost atacată în fața Curții de Casație, unde Secția a III-a, în ianuarie 2015, acceptând recursul avocatului Francesco Sorace, a anulat, cu trimitere la altă secție a Curții de Apel din Reggio Calabria, sentința de condamnare la șase ani și jumătate. În virtutea anulării sentinței din apel, Boko Zoltan a fost repus în libertate după peste patru ani de închisoare.

Odată refăcut procesul în apel în fața Secției a II-a a Curții de Apel din Reggio Calabria, prezidată de d-nul Roberto Lucisano, d-nul Boka Zoltan, deși instrucția ședinței de dezbatere avea în vedere achitarea, a fost din nou condamnat la trei ani și șase luni de detenție pentru infracțiunile de favorizare și exploatare a prostituției.

Pe 30 septembrie, după un lung travaliu judiciar, Curtea de Casație a pus capăt procesului, achitându-l în mod definitiv pe d-nul Boko Zoltan, căruia îi rămâne grava daună suferită ca urmare a privării de libertate, a unei nedrepte detenții care a durat aproape 1.500 de zile și amărăciunea tratamentului incorect suferit în Italia.

Niciodată nu se va putea uita plânsul la telefon al unui bărbat nevinovat la vestea definitivei achitări!

Niciodată nu se va putea uita călduroasa îmbrățișare, semn al unei imense recunoștințe, după eliberare!

Rămâne marea satisfacție de îndeplinire a propriei obligații în favoarea libertății!

Av. Francesco Sorace


 

Citiți și:

Decizie la Chieti în cazul morții unui român. Cât valorează viața unui muncitor la tăiat lemne în Italia: 20.000 de euro

Milano, româncă ucisă cu trei focuri de pistol, italian condamnat la 18 ani

Lingerea feţei este viol, pescarez condamnat de Casaţie la închisoare

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Senator italian speriat că circulă cu țigani în avion, pe o linie Blue Air: ”Este o adevărată companie low cost”

Calabria, bătrân italian sedat, lovit și furat de îngrijitoarea română, bănuită a fi jefuitoare în serie