in

Fondi, părinți români disperați: nou-născută opărită la spital, grav desfigurată

Când a venit pe lume exploda de sănătate: sarcina ajunsese la termen fără probleme la fel și nașterea. Însă după prima baie a început calvarul.

Infirmiera care a luat-o în grijă pentru prima spălare a băgat-o în apă la o temperatură care ar fi trebuit să fie de 37 grade. Însă în mod inexplicabil, din robinet a ieșit apă fierbinte, producându-i nou-născutei arsuri grave de gradul doi și trei pe 35% din corp. Imaginile sfâșietoare cu corpul distrus al fetiței au ajuns printre actele judiciare.

S-a întâmplat acum doi ani, pe 17 decembrie la spitalul din Fondi, în provincia Latina.

De atunci fetița este grav desfigurată: are membrele inferioare complet acoperite de cicatrici, a pierdut trei degete de la picioare, are probleme de mobilitate și daune permanente la organele genitale. A fost supusă la numeroase intervenții chirurgicale și va trebui să sufere multe altele. Însă ASL din Latina nu intenționează să contribuie la cheltuielile medicale imense susținute de părinți.

Cazul este relatat de La Repubblica.

Părinții fetiței, muncitori în zona Piana de la Fondi unde se află cea mai mare piață de legume-fructe din Italia, până acum și-au asumat înaltele costuri ale operațiilor necesare Ștefaniei (numele este imaginar – n.r.). Au cerut o despăgubire la ASL din Latina însă agenția sanitară nici măcar nu s-a prezentat pentru încercarea de mediere. Cuplul, de naționalitate română și cu puține venituri la dispoziție, va trebui astfel să aștepte timpii lungi ai unui proces civil și să reparcurgă drama trăită pe timpul procesului penal, infirmiera fiind trimisă în judecată cu acuzația de vătămare corporală deosebit de gravă din culpă.

Cuplului nu-i rămâne decât să se adreseze judecătorului și într-un proces civil. Însă timpul trece și tratamentele pentru micuță cu siguranță nu pot aștepta timpii infiniți ai justiției. Avocatul explică la Repubblica: ”Problema va ține cu totul de timp, având în vedere că în asemenea procese este dificil să se ajungă la o sentință mai devreme de patru-cinci ani”.


Citiți și:

Nou-născută de 15 zile, moartă după ce a fost consultată în trei spitale

Calabria/ Nou născută româncă a murit la câteva ore după ce a fost externată

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mamă zdrobită de un autobuz în fața școlii, moare la 36 de ani

Milano, român de 31 de ani, cade de la balcon și se înfige în gard, transportat în stare foarte gravă la spital