in

«Du-te naibii, negrule! Nu numai că vii în Italia, îți cumperi și scuter…»

«A oprit mașina într-o intersecție, a scos cuțitul și voia să mă lovească pe la spate. L-am văzut cu coada ochiului și astfel am trântit scuterul la pământ și am fugit pe jos; m-a urmărit, însă după puțin timp a renunțat».

Este ceea ce a povestit un tânăr originar din Mali, de 22 de ani, care s-a prezentat la Poliția din Barcellona Pozzo di Gotto (provincia Messina, Sicilia) pentru a denunța agresiunea suferită pe 19 ianuarie pe stradă, în jurul orei 15.30, din partea unui bărbat cu vârsta de circa 50 de ani.

Tânărul a povestit că bărbatul era în compania unei femei, «aceeași doamnă care era cu el cu o lună în urmă, când cu tonuri amenințătoare s-a apropiat de mine pentru a mă întreba unde am găsit bani ca să-mi cumpăr scuterul pe care m-a văzut că-l parchez. Mi-a spus: ”Du-te naibii, negrule! Nu numai că vii în Italia, îți cumperi și scuter…”».

«Agresorul meu – a scris în denunț – s-a oprit cu mașina în dreptul scuterului meu. Mi-a spus: ”Fiu negru de curvă, ai asigurare?”. L-am recunoscut și am replicat: ”Domnule, ce aveți cu mine?” Apoi l-am depășit, însă era mult trafic și am rămas blocat. În acel moment el a coborât din mașină, lăsând-o oprită la intersecție, cu femeia înăuntru. Avea brațul ridicat pentru a mă lovi, din fericire l-am văzut și am fugit pe jos. M-a urmărit puțin, dar când și-a dat seama că nu mă putea ajunge, a reunțat ».

Africanul trăiește la Barcellona Pozzo di Gotto de trei ani. Lucrează ca mediator cultural în centrul pentru solicitanți de azil. Trăiește cu o localnică, de la care așteaptă un copil, și nu are nicio intenție să plece: «Un timp am crezut că în fața atitudinilor rasiste puteam pleca, dar acum am o familie și nu vreau să mă mut de aici, unde asist la fenomene îngrijorătoare de rasism, nu numai în privința mea».

Tânărul malian a ilustrat în denunț traseul parcurs până la agresiune, pe care există numeroase camere de supraveghere.


 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Doina Matei, ”ucigașa cu umbrela”, eliberată din închisoare sub supravegherea serviciilor sociale

Vin vremuri grele pentru șoferii români care transportă pachete pe ruta România-Italia: riscă amenzi uriașe și confiscarea mașinii