in

Românii din Milano au protestat pe ploaie: ”Anulați și plecați!”

Pe o vreme ploioasă, circa 70 de români au manifestat duminică, între orele 15 și 18, în fața Consulatului general al româniei la Milano, situat în via Gignese, nr.2. Demonstranții au scandat lozinci împotriva corupției, a guvernului Grindeanu și a președintelui PSD Liviu Dragnea: ”Anulați și plecați”, ”Jos hoția din România”, ”La închisoare, nu la guvernare!”, ”Dragnea scriitor, la Jilava-n dormitor!”, ”Pentru hoție, jos la pușcărie!”, ”Legea este pentru toți, nu-i făcută pentru toți”, ”PSD, prost să fii să te iei de un popor al cărui desert preferat este coliva”, ”Guvernele vin și pleacă, Diaspora rezistă!!!”.

Românii din Milano au fost mereu extrem de activi și receptivi la manifestațiile din țară. Nu au lipsit în perioada manifestațiilor împotriva exploatării gazelor de șist sau după incendiul de la Colectiv. Încă de acum două săptămâni s-a organizat o demonstrație iar participanții au redactat și semnat o rezoluție care a fost înmânată personal Consulului General la Milano, Andrei Georgescu. Documentul critica în termeni duri proiectul Ordonanţei de Urgenţă. “Un astfel de act odată adoptat nu face alceva decât să întoarcă România în timpurile politicilor discreţionare în avantajul câtorva aleşi”, se arată în documentul citat.

«In noaptea de luni spre marti guvernul PSD, în frunte cu prim-ministrul Grindeanu, a adoptat ordonantele de urgenta care altereaza codul penal si scot din puscarie infractorii cu dosare penale! Mișelește! Pe ascuns! La ora 21.00! Nu se mai poate accepta această batjocură! După ce două week-end-uri la rând au ieșit în stradă peste 400.000 de români! Avem la dispozitie 9 zile pentru a pune presiune pe ei sa-si retraga ordonanta de urgenta. Haideti sa ne implicam si sa-i sustinem pe cei care in acest moment protesteaza in Romania! Diaspora solidara cu cei din tara! (Milano, Torino, Dublin, Paris, Londra, Bruxelles, Zurich, Barcelona, etc)», se spune în anunțul evenimentului „Milano este impotriva schimbarii codului penal”, scria în anunțul publicat de organizatori săptămâna trecută.

«PSD, din cauza ta suntem la Genova»

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

”PSD, din cauza ta suntem la Genova”

Eurostat, Italia țara cea mai scumpă din Europa: lapte și ouă +21%