in

Raport “Save the Children”/ Fete şi băieţi din România, exploataţi sexual în Peninsulă

Roma 25 august 2011- V.. o tânără româncă de 17 ani a fost vândută de propria familie din România pentru suma de 300 de euro, unor conaţionali. Adusă în Italia de către “proprietarii” ei, este obligată să se prostitueze  pe străzile din nordul Italiei. Apoi, este din nou vândută unei alte organizaţii, care o aduce “la muncă” în Abruzzo. După săptămâni de exploatare, V., însărcinată,  reuşeşte să fugă şi să-şi denunţe călăii la poliţie.

Iată doar unul din cazurile prezentate de către Organizaţia “Save the Children” care a dat publicităţii pe 22 august un raport în legătură cu minorii exploaţi în Italia, dintre care cei mai mulţi sunt străini.

Mai mult, conform Raportului, din cei peste 14.000 de minori expoataţi sexual sau siliţi să cerşească, aproape jumătate (mai precis 46%)  provin din România.

Cele mai numeroase victime sunt minorele românce, obligate să se vândă pe străzile sau cluburile de noapte din Italia, urmate de fete din Nigeria, Albania, dar şi de băieţi români sau nord africani.

Aproape 2000 de minori sunt victime ale traficului sexual– susţine organizaţia, care mai atrage atenţia asupra faptului că este în creştere prostituţia “indoor”. Mai precis, minorii sunt obligaţi să întreţină raporturi sexuale plătite în apartamente sau centre de masaj, ceea ce îi împiedică pe operatorii sociali să poată interveni pentru a-i identifica şi sustrage pe minori din situaţia dramatică în care se află.

În spatele cazurilor de exploatare se ascund, în cele mai multe cazuri, reţele criminale bine organizate, care profită şi de condiţiile de sărăcie şi mizerie în care se află minorii sau familiile lor. Există multe cazuri când fete românce au fost aduse în Italia cu promisiunea unui loc de muncă, dar au sfârşit prin a ajunge prostituate.

Citeşte AICI Raportul integral al Organizaţiei Save the Children

Miruna Căjvăneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

D’ale lu’ Mitică: “Regret că am rămas singur şi că nu am niciun copil!”

“Duminica migranţilor români”/ Mesaj al PF Patriarh Daniel către românii din străinătate