in

Andrei, zdrobit de un elevator la 27 de ani

Andrei Chirilescu, un muncitor român de 27 de ani şi-a pierdut viaţa pe 9 noiembrie, după ce a fost lovit de un elevator. Tânărul muncea, ca în fiecare zi, la o firmă agricolă din Papiano, zonă din Marsciano (Perugia). Accidentul a avut loc în jurul orelor 11.45: românul conducea un elevator cu care transporta material greu dintr-o zonă în alta a stabilimentului de producţie, de-a lungul unui spaţiu interior în uşoară pantă, dar cimentat.

Elevatorul s-a răsturnat zdrobindu-l pe muncitor şi rănindu-l grav. În apropiere lucrau alţi muncitori, printre care şi fratele victimei, care au văzut ce s-a întâmplat şi i-au sărit imediat în ajutor. La sosirea autoambulanţei era totuşi prea târziu.

La faţa locului au intervenit şi carabinierii şi operatorii Serviciului de prevenire, igienă şi  siguranţă la locurile de muncă de la Asl, care au demarat o anchetă.

Andrei Chirilescu locuia într-un apartament la Perugia cu fratele său, angajat la aceeaşi firmă agricolă din Papiano.

“Moartea tânărului lucrător român la o firmă agricolă din Papiano (PG), ridică la 18 numărul de morţi la locul de muncă de la începutul anului în regiunea noastră, deja peste, aşadar, datele referitoare la 2009 şi 2010. Dincolo de trista numărătoare, această a nu ştim câta moarte evidenţiază încă o dată cum cei care plătesc, chiar şi cu viaţa, sunt mereu lucrătorii cei mai vulnerabili, în acest caz un tânăr imigrant român. Magistratura va clarifica bineînţeles cauzele şi responsabilităţile cazului specific, însă este imposibil să nu observăm, în linie generală, cum răspândirea în lumea muncii de situaţii de precaritate şi şantaj duc tot mai des la epiloguri dramatice. Cgil din Umbria şi Camera de Muncă din Perugia sunt alături de rudele şi prietenii victimei”, scriu Vasco Cajarelli şi Barbara Mischianti de la Cgil Umbria, într-un comunicat.

Condoleanţe din partea primarului

«Vestea morţii unui tânăr de 27 de ani nu poate decât să ne întristeze şi să ne îndurereze – este reacţia primarului, Alfio Todini. Faptul că este a nu ştim câta tragedie la locul de muncă nu poate decât să ne determine, încă o dată, să relansăm această temă din care fac parte normele ce trebuiesc respectate în termeni de siguranţă a mediului şi a instrumentelor de muncă, controalele necesare şi comportamentele corecte ale muncitorilor. În acest moment nu pot decât să exprim familiei tinerei victime apropierea întregii comunităţi din Marsciano. Şi cele mai sincere condoleanţe ale noastre».

«Condoleanţe şi apropiere faţă de familia muncitorului de 27 de ani român victimă, la Papiano, a unuia dintre nenumăratele accidente de muncă. Solidaritatea mea cea mai profundă faţă de un tânăr care trăia în dificila condiţie de imigrat”- a transmis, într-o notă, consilierul regional al Partidului Democrat, Gianfranco Chiacchieroni.

Prietenii lui Andrei au publicat pe youtube un clip în memoria lui

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Partidul Poporului caută membri în Italia

Italienii îi iubesc pe artiştii români! Ellie White a făcut show la Torino VIDEO