in

VIDEO-Ziua Naţională la Roma/ Gianni Alemanno a invitat 7000 de români să se înscrie pe listele electorale

Primarul Romei, Gianni Alemanno a intervenit ieri, la Roma, în cadrul evenimentul organizat de Asociația Românilor din Italia şi dedicat Zilei Naţionale a României, la care au participat aproape 7000 de persoane, potrivit organizatorilor.

Alemanno a fost întâmpinat, la intrarea pe scenă, cu imnul Italiei, moment în care toţi cei prezenţi s-au ridicat în picioare. Prezentându-l pe edilul Romei, Federico Rocca, consilierul primăriei pentru neo-comunitari, le-a spus românilor prezenţi în sală că s-a simţit revoltat de “jignirile aduse de emisiunea  Lo Zoo di 105” şi că a trimis personal realizatorilor emisiunii un exemplar din broşura “Romani d’Europa”, editată de Primăria capitalei.

Edilul Romei a salutat miile de români din sală, spunând că se simte alături de comunitatea  din care fac parte oameni care contribuie la bunăstarea capitalei şi urându-le “La mulţi ani" cu ocazia Zilei Naţionale. Alemanno a amintit vizitele pe care le-a făcut la Bucureşti şi întâlnirile cu primarul Sorin Oprescu.

“Vreau să vă mărturisesc că una din persoanele în care am cea mai mare încredere este femeia care are grijă de mama mea, una din cele mai înţelepte şi simţite persoane pe care le cunosc”- a spus Alemanno, întrerupt de un ropot de aplauze.

Primarul Romei a invitat, apoi, membrii comunităţii, să se înscrie pe listele electorale suplimentare, pentru că, în calitate de cetăţeni comunitari, “au dreptul de vot la alegerile administrative”. “Împreună cu voi vrem să arătam că reuşim să combatem criza”- a mai adăgat Alemanno.

Eugen Terteleac, organizatorul evenimentului, şi-a scos banderola tricoloră cu ecusonul "Staff"de la gât şi i-a înmânat-o primarului Alemanno, spunându-i să o primească,  simbolic, un semn de implicare în rezolvarea problemelor românilor.

Aproape 7000 de persoane, potrivit organizatorilor, au participat ieri, 27 noiembrie, la spectacolul “Insieme per conoscerci meglio” ediţia a opta, organizat, pentru al treilea an consecutiv, la Teatrul Tendastrisce din Roma. Evenimentul s-a confirmat unul din cele mai importante întâlniri ale comunităţii, fără îndoială cel care se bucură de cea mai numeroasă prezenţă a conaţionalilor.

Miruna Căjvăneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Atac murdar la adresa Gazetei

VIDEO Ti lascio una canzone/ Ştefan Atîrgoviţoae, ieşeanul care învins la televot datorită vocii sale