in

Legea votului prin corespondenţă, din nou pe masa Guvernului de la Bucureşti

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, luni, 5 decembrie,  că proiectul MAE privind legea votului prin corespondenţă urmează să intre în a doua lectură în Guvern, Ministrul de Externe a mai precizat că, în actualul buget, nu sunt prevăzute sume pentru implementarea legii, transmite Mediafax.

"Suntem ţara mobilizărilor de ultim minut. Socotesc şi eu că s-a pierdut vremea, că acest proiect trebuia deja promovat, îl susţin în continuare şi sper ca şi calendarul lui de intrare în vigoare să fie rezonabil", a spus Baconschi.

Două iniţiative: una parlamentară, şi cea a MAE

El a reamintit că votul prin corespondenţă este un drept pentru care va milita. "Sunt acum două iniţiative, una a MAE şi una parlamentară. Textul proiectului de lege al MAE a fost prezentat într-o primă lectură în Guvern, urmează să intre şi într-o a doua lectură. Precizez nu am renunţat la această idee", a spus el.

Baconschi a făcut aceste declaraţii după ce senatorul Raymond Luca l-a întrebat dacă în proiectul de buget sunt prevăzute costurile pentru aplicarea legii.

"În acest moment, nu. Cred că va fi o suplimentare consistentă în funcţie de eventuala aplicare, intrare în vigoare a legii", a spus Baconschi.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Taxare de 2% pentru transferurile de bani, instrucţiuni de folosire

Azi e Sfântul Nicolae, ocrotitorul copiilor/ Ascultă un colind de Sf. Nicolae