in

Viorica Dăncila la Festivalul Bachus: Românii din străinătate să fie aduși acasă

Viorica Dăncilă s-a aflat, sâmbătă, la Focșani, unde a participat la Festivalul Viei și Vinului „Bachus 2018”.

Ea a declarat, cu această ocazie, că România se confruntă cu problema forței de muncă, în special cea calificată, și a punctat că este important ca românii plecați în străinătate să fie aduși acasă.

„Trebuie să recunoaștem acolo unde avem probleme. Avem o problemă legată de forța de muncă. Am dat un act normativ pentru a avea mai multă forță de muncă în România. Avem nevoie de forță de muncă calificată, de aceea am introdus și învățământul dual, pentru avea calificarea necesară. (…) Este important pentru noi să aducem românii acasă și cred că acest lucru l-am reușit în domeniu medical. Mă refer la medici, unde am crescut salariile la 3-4.000 de euro, salarii destul de mari și nu numai că nu au mai plecat medici, dar (…) o parte din medici s-au reîntors în România”, a spus premierul, potrivit Agerpres.

 

Potrivit acesteia, creșterea nivelului de trai și a salariilor îi poate convinge pe o parte din românii plecați să se întoarcă acasă.

Viorica Dăncilă i-a dăruit Papei semințe de mărar, ceapă, castraveți și roșii. Papa: „Un meniu complet”

Viorica Dăncilă l-a primit la Palatul Victoria pe ambasadorul Italiei: «Să le asigurăm condiții optime de trai românilor din Italia»

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Deportare masivă de migranți din Germania spre Italia. Salvini: ”Niciun aeroport nu este şi nu va fi disponibil”

Filmul OCTAV în premieră națională în Italia. ”Oricine va vedea filmul se va simți binecuvântat”