in

Elevă română din Savona, premiată la Quirinale de Președintele Italiei: ”Este o mare satisfacție” – VIDEO

O elevă română, absolventă a liceului ”Mazzini da Vinci” din Savona, a fost premiată de Președintele Italiei, Sergio Mattarella, cu premiul ”Alfieri del Lavoro”, premiu care este obținut de cei mai buni 25 de elevi din Italia.

Mihaela Maciuc are 20 de ani, este originară din Târgu Neamț, și a absolvit liceul anul trecut, cu notă maximă. A venit în Italia când avea 10 ani, primii 4 ani de școală făcându-i în România.

”10 ani în România, 10 ani în Italia, pot spune că sunt la jumătate. Poate mă simt mai mult italiancă pentru că am studiat aici iar în prezent viața mea este aici și cred că și în viitor. Sunt extrem de fericită, mai ales că am înfruntat un mare obstacol, acela al limbii, și tocmai de aceea, pentru a ajunge într-o asemenea poziție este o mare satisfacție”, a declarat Mihaela imediat după premiere.

Elevii, absolvenți de liceu, care obțin titlul ”Alfieri del Lavoro” sunt premiați la Quirinale de Președintele Republicii cu ocazia acordării onorurilor noilor ”Cavalieri del Lavoro”.

Premiul „Alfieri del Lavoro“, înființat în 1961 de membrii Federației Naționale ”Cavalierii del Lavoro” cu ocazia festivităților prilejuite de centenarul Unirii Italiei, este deschis pentru elevii de top care au terminat liceul cu onoruri și care recompensează excelența în studii, intenționează să sublinieze valoarea angajamentului și a meritelor care au dus la succesul în studii și în viață.

Selectarea celor mai buni elevi din Italia ia în considerare nota obținută pentru examenul de stat (bacalaureatul) și rezultatele școlare din primii patru ani de liceu. Rapoartele candidaților sunt transmise în fiecare an de directorii școlari, care indică cel mai bun student din instituția lor.

Toți elevii care obțin acest premiu sunt admiși la Colegiul Universitar ”Lamaro Pozzani”, o instituție universitară de elită, care are doar 70 de locuri disponibile.

Iată toți cei 25 de elevi premiați: Roberta Andreea Burz (Taranto), Marco Caldera (Vercelli), Angela D’Angelo (Salerno), Cecilia De Bernardi (Bergamo), Ivan Di Rosa (Ragusa), Maria Cristina Fiore (Cosenza), Serena Gaggi (Trieste), Gianpaolo Gallo (Siracusa), Mihaela Maciuc (Savona), Luca Maisti (Roma), Manuele Maistrello (Ferrara), Davide Marchese (Agrigento), Stefano Milizia (Brindisi), Gabriele Muzzu (Olbia-Tempio), Vittorio Nalbone (Caltanissetta), Marco Parente (Caserta), Alberto Pomari (Verona), Flaminia Quattrini (Viterbo), Caterina Rossi (Forlì – Cesena), Silvio Rossini (Torino), Damiano Scevola (Pescara), Giusy Spacone (L’Aquila), Lisa Valentini (Genova), Marco Paolo Vergani (Varese), Federico Vitillaro (Perugia).

Andi Rădiu

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Roma, festivalul Roots Fest, organizat de asociația culturală ARPRO, ajuns la a doua ediție

Italia, începe vânătoarea mașinilor înmatriculate în altă țară, măsuri drastice: amenzi uriașe, sechestru și confiscarea autovehiculelor